Hlavní obsah

Házenkáři Karviné budou v PVP proti Mariboru dohánět šestigólovou ztrátu

KARVINÁ

Článek

Dotahovat šestigólové manko budou házenkáři Baníku Karviná v domácí odvetě 3. kola Poháru vítězů pohárů proti Braniku Maribor. Přes porážku 22:28 ve Slovinsku však svěřenci Jozefa Hantáka cítí, že postup ještě není ztracen. Utkání se hraje v neděli od 10:30.

Český mistr má za sebou nevydařené závěry dvou posledních zápasů. Pohárový duel v Mariboru i středeční extraligová předehrávka s Duklou mu po obdobném průběhu utekly v poslední desetiminutovce.

"Dopustili jsme se v nich zbytečných chyb, které pramenily z nezkušenosti nebo zbrklosti. Musíme to brát jako poučení do budoucna, je tu dost hráčů, kteří se pořád učí," uvedl trenér Hanták.

Dukla vítězstvím 32:28 v týdnu Karvinou sesadila z vedoucí příčky extraligy. Nevedlo se však ani Mariboru, který ve slovinské lize po měsíci neuspěl, když na půdě účastníka Ligy mistrů v Celje podlehl 28:36.

Podle Hantáka se i přes šestigólový deficit dá pohárová partie obrátit. "Jsem přesvědčen, že doma je v našich silách dohnat ztrátu a uhrát potřebný výsledek. Víme, kde jsou soupeřovy silné stránky, ale musíme se vyvarovat vlastních chyb, které jsme dělali v závěru prvního utkání," prohlásil Hanták.

Reklama

Související témata: