Hlavní obsah

Nymburk se chystá na klíčové utkání podzimu proti Hapoelu

PARDUBICE

Nymburští basketbalisté v úterý nastoupí k utkání podzimu. Alespoň tak sami nazývají souboj Evropského poháru ULEB s Hapoelem Jeruzalém, v němž potřebují zvítězit, aby měli reálnou šanci na postup ze skupiny.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Basketbalisty nymburka čeká zápas podzimu.

Článek

Čeká je však obtížný soupeř. Vítěz této soutěže z roku 2004 je podle bývalého trenéra Nymburku Muliho Katzurina dokonce silnějším týmem, než předchozí přemožitel Nymburku ve skupině Cajasol Sevilla. Jeho slova potvrzuje i fakt, že Hapoel zvítězil na půdě Sevilly 76:72.

"Nepřekvapilo mě to, protože Hapoel je lepší než Cajasol," míní Katzurin, který jako Izraelec má o hře Hapoelu velmi dobrý přehled. "Viděl jsme většinu zápasů Jeruzaléma v domácích soutěžích i Eurocupu. Mají velice vybalancovaný tým a neustále se zlepšují," dodal.

Pozor na Američany

Nymburk si musí dát pozor především na Američany v dresu Hapoelu. Největší hvězdou je rozehrávač Will Solomon, který má na kontě i dvě sezony v NBA v dresu Memphisu a Toronta. Draftem do NBA prošli i Dion Dowell a Sam Glancy Jr., ale v nejslavnější soutěži se neprosadili. Mezi opory patří i Jason Rich a Brian Randle.

Podle Katzurina bude Nymburk potřebovat podat svůj nejlepší výkon. "Pak má šanci zvítězit. Nikdo ale nesmí pokulhávat, protože každou chybu dokážou hráči Hapoelu potrestat," varuje Katzurin, který je sice Izraelec, ale fandit bude spíše Nymburku. "Nedají se z mysli vymazat čtyři roky, které jsem strávil v krásné zemi, s vynikajícími lidmi kolem sebe. Taky bych si přál, aby Nymburk vyhrál kvůli Nenovi (trenér Ronen Gitzburg), protože je to můj dobrý přítel. Abych pravdu řekl, cítím se více Čechem než fanouškem Jeruzalému," dodal Katzurin.

Nymburk však jde do utkání po výrazné porážce v Jadranské lize na půdě Širokého Brijegu, kam složitě cestoval kvůli problémům se sněhem na letištích. Hráči tak musí zápolit s únavou. Trenér Gitzburg však za rozhodnutého stavu v Bosně šetřil některé opory. Klíčové pro úspěch tak bude, jak zahrají Ched Simmons a Aleš Chán, kterým se v Bosně nedařilo, a zda velmi dobrou formu potvrdí rozehrávač Afik Nissim, který jako Izraelec bude mít o motivaci více.

Zápas Nymburk - Hapoel začíná v úterý od 18:00 v pardubické ČEZ Aréně. Ze záznamu utkání vysílá ČT4 od 21:30.

Reklama

Související témata: