Hlavní obsah

USK čeká v Eurolize boj o třetí místo, Brno letí do Orenburg

PRAHA/BRNO

Přímým soubojem o třetí místo v základní skupině C bude středeční zápas basketbalistek ZVVZ USK Praha v Evropské lize s francouzským Tarbes. Pro Pražanky bude utkání zároveň šancí odčinit minulý debakl na půdě vedoucí Salamanky.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

USK čeká v Eurolize boj o třetí místo,.

Článek

Hráčky Frisco Sika Brno zkusí utnout šňůru čtyř porážek a odpoutat se z posledního místa skupiny D na palubovce ruského Orenburgu, s nímž si v říjnu doma připsaly zatím jedinou letošní výhru v Eurolize.

USK vzhlíží k duelu s Tarbes s velkou důležitostí. Pražanky by rády druhému týmu francouzské ligy oplatily těsnou prohru z prvního vzájemného utkání, která vysokoškolačky dodnes mrzí. "Jednoznačně máme povinnost doma vyhrát. Nic jiného od tohoto utkání nečekáme," řekl asistent trenéra Lubora Blažka Ivan Beneš.

Z porážky se poučily

Z utkání v Tarbes už se prý hráčky poučily. Zápas prohrály hlavně špatnou defenzivou, kterou nyní chtějí zlepšit. "Dělali jsme strašně moc chyb v obraně. Šlo o jednoduché chyby ve hře jedna na jednu, v kombinacích, ve clonách. Kvůli tomu jsme prohráli," uvedl Beneš.

Minulý debakl v Salamance o téměř 30 bodů prý náladu v týmu nepoznamenal, podle Beneše šlo pouze o krátkodobý výpadek, který španělský favorit využil svojí bezchybnou hrou. "I Španělé říkali, že takhle dobře ještě nezahráli. Naše družstvo se herně konsoliduje. Jsem přesvědčený o tom, že to ukážeme i ve středečním utkání proti Tarbes," řekl Beneš. USK bude dál chybět zraněná řecká střelkyně Evanthia Maltsiová.

Brňankám se po nešťastné jednobodové prohře v minulém kole na domácí palubovce s italským Schiem hodně vzdálila vidina postupu do play off. "Ještě nám sice zůstala teoretická naděje. Ale už ji nevidím příliš reálně," přiznal trenér Jan Bobrovský, který vidí hlavní příčinu porážek v psychice. "V okamžiku, kdy se dostaneme do krize, tak tým táhne pouze Fordová. Což nestačí, neboť si ji soupeřky pokryjí," řekl kouč.

Do Orenburgu odletěly Brňanky už v pondělí z Vídně. "Pokusíme se je znovu porazit. Ovšem výkonnost ruského týmu má nyní stoupající křivku, což potvrdilo nečekané vítězství Orenburgu v minulém kole na půdě vedoucího týmu skupiny španělské Valencie," dodal Bobrovský.

Zápas mezi USK a Tarbes začíná v 17:00, přímý přenos vysílá ČT4. Duel Orenburgu s Brnem odstartuje v 19:00.

Reklama

Související témata: