Hlavní obsah

Basketbalisté Dallasu zase vyhráli, ale přišli o hvězdu Nowitzkého

NEW YORK

Basketbalisté Dallasu zvítězili v NBA v sedmnáctém z posledních 18 zápasů, přišli ale o svoji největší hvězdu Dirka Nowitzkého. Tahoun týmu odehrál proti Oklahomě jen necelý poločas, poté odstoupil se zraněným kolenem. Podle prvních odhadů by nicméně nemělo být zranění Nowitzkého vážné.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

Dirk Nowitzki musel kvůli zranění odstoupit.

Článek

Hostující Mavericks nakonec i bez svého německého lídra vyhráli 103:93 a potvrdili pozici týmu s nejlepší bilancí na hřištích soupeřů. V této sezóně prohráli mimo svou halu pouze jedinkrát. Nowitzki stihl v úvodu nastřílet 13 bodů, poté se taktovky ujal Shawn Marion a zatížil konto soupeře 20 body. Domácím nepomohlo ani 28 bodů Kevina Duranta.

"Bylo to velké týmové vítězství. Potřebovali jsme se dostat v útoku do rytmu, což nám chvíli trvalo. Tohle by nám mělo hodně zvednout sebevědomí," uvedl Dwane Casey, asistent hlavního kouče Dallasu Ricka Carlisleho, jenž zápas vynechal rovněž kvůli problémům s kolenem.

Orlando sníh nezastavil

Basketbalisté Orlanda málem nestihli kvůli sněhové kalamitě zápas proti New Jersey, na jejich výkonu však dopravní komplikace při cestě týmovým autobusem nebyly znát. Soupeře porazili i ve třetím vzájemném utkání v tomto ročníku, tentokrát 104:88. Šest hráčů Magic se dostalo přes desetibodovou hranici.

Orleans se dále trápí

Po skvělém startu do sezóny se dále trápí New Orleans, které podlehlo Minnesotě 98:113. V dresu domácích Timberwolves se zaskvěl 30 body, devíti doskoky a sedmi asistencemi Michael Beasley. Hornets prohráli již sedmý venkovní zápas za sebou.

Výsledky NBA:
Charlotte - Detroit 105:100, Golden State - Philadelphia 110:95, Houston - Washington 100:93, Memphis - Toronto 96:85, Milwaukee - Atlanta 80:95, Minnesota - New Orleans 113:98, New Jersey - Orlando 88:104, Oklahoma City - Dallas 93:103, Sacramento - LA Clippers 99:100, Utah - Portland 91:96.

Reklama

Související témata: