Hlavní obsah

Basketbalisté Miami vstali z mrtvých a udolali Golden State

NEW YORK

Basketbalisté Miami zlikvidovali v novoročním utkání NBA dvacetibodové manko a porazili Golden State 114:107. Hostům nepomohl ani výborný výkon bývalého hráče Heat Dorrella Wrighta, který byl s 30 body nejlepším střelcem zápasu. Miami vyhrálo posedmnácté z uplynulých osmnácti utkání.

Foto: Steve Mitchell, ČTK/AP

Hráči Miami LeBron James (vlevo) a Dwyane Wade byli nejlepšími na palubovce.

Článek

V prvním poločase si přitom Golden State čtyřikrát vypracovalo dvacetibodový náskok. "V první půli jsme to nebyli my. Přišlo mi, že vůbec nejsme na hřišti. Ale sebrali jsme se," uvedl Dwyane Wade, jenž se podílel na obratu Miami 25 body stejně jako LeBron James.

Oba předčil v dresu hostů Wright, jenž v létě po šesti letech strávených v Miami odešel do Golden State. Jeho maximem na palubovce Heat během působení ve floridském klubu bylo 14 bodů, které tentokrát nasbíral už v první čtvrtině. "Prostě dostávám příležitost a hraju svoji hru. Je to skvělý pocit," uvedl.

San Antonio deklasovalo Oklahomu

Vedoucí tým NBA San Antonio deklasovalo 101:74 Oklahomu. Spurs odehráli v defenzivě nejlepší zápas v sezóně, což ocenil kouč Gregg Popovich, který předtím obranu kritizoval. "Doufám, že je to náznak cesty k lepšímu, protože to bylo impozantní," řekl Popovich.

Nejlepšímu střelci soutěže Kevinu Durantovi povolili domácí jen 16 bodů, nejméně v sezóně. San Antonio má na kontě 29 vítězství a čtyři porážky, což znamená jednu z deseti nejlepších bilancí v této části ligy v historii.

Po dvoutýdenní pauze se vrátil do sestavy Denveru Carmelo Anthony, kterému před Vánoci zemřela sestra. Přispěl k vítězství nad Sacramentem 104:86, i když se mu nedařilo. Z úvodních 18 střel patnáctkrát minul a zápas zakončil s 16 body a 10 doskoky.

"Snažil jsem se vyčistit hlavu, když jsem šel na hřiště. Ale nemohl jsem chytit rytmus a nohy byly mimo," uvedl Anthony.

Dallas, který postrádá kvůli zranění Dirka Nowitzkého a Shawna Mariona, přišel v první čtvrtině zápasu v Milwaukee i o Carona Butlera, jenž si poranil koleno. Hosté prohráli 87:99, když jim nepomohl ani nejlepší střelecké výkon v kariéře Joseho Barey, který dal 29 bodů.

Výsledky NBA:
Chicago - Cleveland 100:91, Denver - Sacramento 104:86, Miami - Golden State 114:107, Milwaukee - Dallas 99:87, Minnesota - New Jersey 103:88, San Antonio - Oklahoma City 101:74, Utah - Memphis 98:92, Washington - New Orleans 81:92.

Reklama

Související témata: