Hlavní obsah

Házenkáři nebudou na turnaji čtyř zemí v nejsilnější sestavě

PRAHA

Čeští házenkářští reprezentanti se na konci prvního novoročního týdne zúčastní tradičního turnaje čtyř zemí. Do polského Gdaňsku vyrazí národní tým v nekompletní sestavě. Trenér Martin Lipták uprostřed dobře rozehrané kvalifikace mistrovství Evropy hodlá zkoušet nové reprezentační adepty. Obvyklý tým se sejde až po návratu z Polska na dvoudenní společnou přípravu.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Radost českých házenkářů

Článek

Turnaj za účasti Česka, Slovenska, Polska a Maďarska je pravidelnou významnou prověrkou, ovšem tentokrát ji český celek pojme hodně přípravně. "Nechystáme se na žádný šampionát, a tak dostanou šanci méně vytížení a méně vyzkoušení hráči," uvedl Lipták. S největšími hvězdami se včetně Filipa Jíchy a Jana Filipa se uvidí až po návratu z Polska. "Druhá část lednové přípravy bude mít taktický ráz. Kvalifikační zápasy jsme hráli v říjnu a další nás čekají až v březnu, a tak se nám dva dny společných tréninků hodí," dodal kouč.

V pondělí večer se házenkáři sejdou v Praze, ve středu odletí do Gdaňsku ke třem utkání turnaje hraného systémem každý s každým. V neděli se výprava vrátí a k týmu se připojí další hráči, 10. a 11. ledna společně absolvují čtyři tréninky.

Program turnaje:
Čtvrtek 6. ledna:
18:00, Maďarsko - Česko, 20:30, Polsko - Slovensko.
Pátek 7. ledna:
18:00, Maďarsko - Slovensko, 20:30, Česko - Polsko.
Sobota 8. ledna:
13:00, Slovensko - Česko, 15:15, Polsko - Maďarsko.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články