Hlavní obsah

Dallas bez Nowitzkého opět neuspěl, San Antonio mu nedalo šanci

NEW YORK

Nejlepší tým NBA San Antonio porazil v pátečním utkání druhý celek Jihozápadní divize Dallas 101:89. Mavericks, kteří stále postrádají zraněného střelce Dirka Nowitzkého, prohráli počtvrté za sebou.

Foto: Jack Dempsey, ČTK/AP

Manu Ginobili ze San Antonia.

Článek

Spurs si v třetí čtvrtině vypracovali až čtyřiadvacetibodový náskok a největší opory mohli ve zbytku utkání nechat odpočívat. Po 18 bodech ve vítězném týmu nastříleli DeJuan Blair a Tony Parker. "Neměli Dirka, tak jsme toho využili," poznamenal lakonicky Parker.

Naopak nejlepší tým Východní konference Boston i bez Kevina Garnetta uspěl, porazil Charlotte 99:94. Na hřišti kraloval osmatřicetiletý veterán Shaquille O'Neal, který k 23 bodům přidal ještě pět doskoků a pět bloků. Komentátoři ocenili i jeho stoprocentní bilanci při trestných hodech, které jsou jeho tradiční slabinou.

Utkání Houstonu s New Orleansem se muselo prodlužovat a nakonec se radovali hostující Hornets, kteří zvítězili 110:105. V třetí čtvrtině už přitom prohrávali rozdílem šestnácti bodů, nakonec ale Rockets porazili i popáté za sebou.

Nejlepším střelcem pátečního ligového programu byl autor 35 bodů Brook Lopez z New Jersey. Ani jeho výkon ale nevynesl týmu Nets výhru nad favorizovanými Los Angeles Lakers, kteří doma zvítězili 100:88.

Reklama