Hlavní obsah

Orlando zázračně smazalo ztrátu 24 bodů a porazilo favority z Miami

MIAMI

Basketbalisté Orlanda zaskočili v NBA favorizované Miami a na palubovce Heat vyhráli 99:96, přestože v utkání prohrávali už o 24 bodů. Orlando zahájilo velký obrat poté, co devět minut před koncem třetí čtvrtiny poslal LeBron James domácí do vedení 73:49. Během následující čtvrthodiny získali hosté 40 bodů zatímco Miami jen devět.

Foto: Joe Skipper , Reuters

Jedním z hrdinů zápasu byl Jason Richardson, který k výhře Orlanda přispěl 24 body.

Článek

"Tohle se těžko popisuje," řekl po utkání trenér Magic Stan Van Gundy. "Ještě po šesti minutách druhé půle jsme přitom vypadali úplně mimo. Neměli jsme na to, abychom je zastavili. Předvést něco takového na soupeřově hřišti je fantastické vítězství," dodal.

Hosté se postarali o druhý největší obrat v historii klubu a pomohlo jim k tomu 48 bodů z tříbodových pokusů. "Byl to prostě jeden z těch zápasů, kdy byly hvězdy na naší straně," uvedl Van Gundy. "Něco takového si budu pamatovat i za deset let," ujistil.

Miami se stalo šestým týmem v sezóně, který navzdory vedení o 22 či více bodů prohrál. Heat se něco podobného stalo podruhé, když v úvodu ligy promrhalo vysoký náskok s Utahem. "Musíme dál bojovat. Nejde to jinak popsat. Většinu zápasu jsme byli lepší, ale pak se prostě všechno otočilo proti nám," uvedl trenér Erik Spoelstra.

Hvězdný Dwyan Wade nastřílel Orlandu 28 bodů, ale Miami to stejně nepomohlofoto: ČTK/AP/Lynne Sladky

Miami nepomohlo ani 57 bodů, o které se podělil LeBron James (29 bodů) s Dwyanem Wadem (28). "V první půli hráli hvězdný zápas. My jsme jen bránili a snažili se to přežít. Je ohromné, že jsme tady vyhráli," řekl Jason Richardson, který k výhře Orlanda přispěl 24 body.

Výsledky NBA:
Miami - Orlando 96:99, Utah - Denver 101:103.

Reklama

Související témata: