Hlavní obsah

Volejbalista Štokr vyhrál s Trentinem Ligu mistrů

BOLZANO

Volejbalista Jan Štokr vyhrál s Trentinem Ligu mistrů, což dokázal jako šestý Čech v historii. Italský tým vybojoval nejcennější klubovou trofej v Evropě už potřetí za sebou.

Článek

V nedělním finále v Bolzanu Trentino porazilo Kazaň 3:1 na sety a prodloužilo svou nadvládu. Sedmadvacetiletý Štokr přišel do Trentina před touto sezonou a s týmem už prožil v prosinci triumf na mistrovství světa klubů v Dauhá.

Před ním se z českých volejbalistů radovali z prvenství v Lize mistrů v roce 2001 Jiří Novák s Markem Pakostou, kteří tehdy tvořili osu úspěšného týmu Paříže. V roce 2006 sledoval zlaté tažení Trevisa ze střídačky Jiří Král a podobně v roli náhradníků Friedrichshafenu byli o rok později Lukáš Ticháček s tehdy zraněným liberem Jiřím Polanským.

Reprezentační univerzál Štokr patří k oporám Trentina a podobně jako v sobotním semifinále s polským celkem Jastrzebski Wegiel přispěl dnes k výhře nad Kazaní vydatnou měrou. S 15 body byl třetím nejvíce bodujícím hráčům italského favorita, i když závěr finálové bitvy sledoval už ze střídačky. Kazaň měla navrch jen ve druhém setu, bronzové medaile získali hráči Dynama Moskva.

Reklama

Související témata: