Hlavní obsah

Basketbalistkám Brna i USK chybí k semifinále jedna výhra

PRAHA

Po jednoznačných úterních výhrách a stovkových přídělech měly basketbalistky USK Praha a Friska Brno v druhých zápasech čtvrtfinále ligového play off se svými soupeřkami mnohem více práce. Favorizované celky doma nicméně opět poměrně snadno uspěly: vysokoškolačky porazily Karlovy Vary 67:42, brněnské vítězky základní části zdolaly Hradec Králové 76:56 a také jim chybí k postupu do semifinále jediná výhra.

Článek

Pražanky byly precizní v obraně, soupeřky z Karlových Varů deptaly perfektní defenzivou už od začátku utkání. V prvních pěti minutách daly hostující hráčky jen tři body. Vrchol útočného zmaru pak karlovarské basketbalistky předvedly v druhé čtvrtině, v níž vstřelily pouhé dva body.

O výsledku bylo brzy rozhodnuto, a tak favoritky nezastavilo ani citelné polevení v druhém poločase. Třetí část hry vyhrály Pražanky o jediný koš a závěrečnou čtvrtinu dokonce prohrály. I tak se radovaly z vítězství o pětadvacet bodů.

Hradecké basketbalistky slibovaly před cestou do Brna, že se aspiranta na titul nezaleknou, přesto prohrály úterní souboj o propastných 57 bodů. V odvetě byly mnohem kousavější, stejně jako hráčkám z Karlových Varů jim navíc pomohla bohorovnost domácích.

Hradec vyhrál třetí desetiminutovku a snížil rozdíl skóre na 12 bodů, závěr však domácí hráčky bez potíží zvládly. "Oproti úvodnímu zápasu nám chyběla větší koncentrovanost a také jsme více chybovali v obraně. Hradec měl největší oporu v dobré podkošové práci Hartigové," poznamenal kouč Brňanek Jan Bobrovský.

Stejně jako Frisku Brno a USK Praha se daří také Slovance, která po domácích zápasech vede v sérii se Strakonicemi 2:0. Dnes nepomohl hostujícímu týmu ani nevšední střelecký výkon Johnové, která nasázela dvaatřicet bodů. Slovanka dokázala otočit duel v poslední čtvrtině, do níž Strakonice vstoupily s náskokem deseti bodů. Přesto středočeský celek vyhrál 72:68.

Třetí duely těchto čtvrtfinálových sérií jsou na programu v sobotu. V Hradci Králové se hraje od 16 hodin, ve Strakonicích od 17, v Karlových Varech od 17:30.

Do poslední čtvrtfinálové série vstoupila lépe Kara Trutnov, která doma v prvním utkání přehrála Valosun Brno 70:64. Druhý souboj se hraje v Trutnově ve čtvrtek od 18 hodin.

Čtvrtfinále play off ligy basketbalistek:
2. zápasy:
USK Praha - Karlovy Vary 67:42 (25:12, 37:14, 53:27), stav série 2:0, Frisco Brno - Hradec Králové 76:56 (22:16, 39:22, 56:44), stav série 2:0, Slovanka MB - Strakonice 72:68 (13:18, 26:36, 46:56), stav série 2:0.
1. zápas:
Trutnov - Valosun Brno 70:64 (26:17, 50:31, 58:45).

Reklama