Hlavní obsah

Maccabi žádá kvůli izraelskému svátku o změnu termínu Final Four

PAŘÍŽ

Basketbalisté Maccabi Tel Aviv požádali vedení Evropské ligy o změnu termínu Final Four, kam se izraelský klub probojoval. Závěrečný turnaj soutěže, naplánovaný v Barceloně na 6. až 8. května, totiž koliduje se svátkem Jom ha-zikaron, což je den vzpomínek na padlé vojáky a oběti teroristických útoků. Podle izraelských zákonů se Maccabi v té době nemůže zúčastnit žádné soutěže.

Článek

"Je to velmi komplikovaná záležitost," řekla agentuře AFP mluvčí Evropské ligy Kirsten Haacková.

Oslavy izraelského svátky začnou v neděli 8. května v osm hodin večer, což Maccabi neumožňuje nastoupit ani k finále, ani k zápasu o třetí místo. Souboj o titul by měl začít v 21:00 SELČ, utkání o bronz je v plánu od 18:00.

"Posunutí finále na 16:30 by přineslo řadu problémů televizím i našim sponzorům," uvedla Haacková. "Budeme jednat se všemi zainteresovanými i dalšími třemi kluby a do konce týdne bychom měli najít řešení," dodala.

Maccabi má nastoupit v pátek 6. května proti lepšímu z dvojice Real Madrid - Valencie. Už známou semifinálovou dvojici tvoří Panathinaikos Atény a Siena.

Pokud by organizátoři izraelskému klubu nevyhověli, Maccabi je podle AFP připraveno z Final Four odstoupit. Čtvrtého účastníka by pak prý zřejmě určil los.

Reklama