Hlavní obsah

Ostravští volejbalisté vyhráli na úvod semifinále ve Zlíně

PRAHA

Volejbalisté DHL Ostrava dokázali zvítězit na palubovce Zlína 3:1 na sety a lépe vstoupili do semifinálové série české extraligy. Namále měl i druhý domácí favorit České Budějovice, který nakonec otočil zápas s Příbramí a vyhrál v tie-breaku 15:13.

Článek

Vyrovnaný duel ve Zlíně rozhodl lepší servis hostujících hráčů, celkem čtyři nechytatelná podání předvedl veterán Přemysl Kubala. Ostrava byla úspěšnější i na bloku a domácím povolila dílčí úspěch pouze v koncovce třetího setu. Druhé utkání série se hraje v úterý opět na palubovce druhého týmu základní části.

V přetahované o každý bod byli na jihu Čech dlouho úspěšnější Kocouři z Příbrami. Nahrávači Pekárkovi se dařila spolupráce s útočníky, Středočeši navíc pochytali obrovskou porci balonů v poli. Jihočeši se dostali do tempa až v úvodu třetího setu, kdy se ujali vedení 7:0. Set už si vzít nenechali, v tom dalším ale dlouho tahali za kratší konec. Jako první k mečbolu v sérii došla Příbram, jenomže Zach nezakončil tutovku, naopak Jihostroj při Smrčkově servisu první setbol proměnil.

I v tie-breaku vedli hosté 6:3, po dlouhém dohadování však dostali žlutou kartu za nesportovní chování a drama v koncovce nezvládli. "Na úvod série to byl výborný zápas, dramatický a emotivní. Pro nás bohužel s nešťastným koncem," litoval kouč Příbrami Jan Svoboda.

Jeho protějšek Petr Brom si uvědomoval, že soupeř v utkání neměl co ztratit. "První zápasy pro nás jsou doma těžké. Soupeř přijede bez nervů a řekne si 'zkusíme to'. První dva sety hrála Příbram bez chyb. Chválím hráče, že to nepoložili, a v tie-breaku se k nám přiklonilo i štěstí."

Semifinále play-off volejbalové extraligy mužů - 1. zápasy:
Zlín - Ostrava 1:3 (-21, -18, 23, -19)
Rozhodčí: Pecháček, Pavelek. Čas: 115 min. Diváci: 820.
České Budějovice - Příbram 3:2 (-20, -17, 14, 24, 13).
Rozhodčí: Kvarda, Fink. Čas: 127 min. Diváci: 1050.

Reklama