Hlavní obsah

Volejbalisté Ostravy počtvrté porazili Zlín a jsou ve finále

OSTRAVA

Volejbalisté Ostravy si po třech letech zahrají znovu o titul mistrů extraligy. V semifinálové sérii dokonale zaskočili favorizovaný Zlín, druhý celek po základní části porazili suverénně 4:0 na zápasy a mají šanci zopakovat svůj triumf v domácí soutěži z roku 2006. O titul se ostravský tým DHL utká buď s Českými Budějovicemi, nebo s Příbramí. Stav této série je zatím 2:1 pro Jihočechy.

Článek

Sebevědomí ostravští hráči skončili v dlouhodobé části sezony až čtvrtí, ale nyní se vezou na vlně euforie. Po dramatické pětizápasové sérii ve čtvrtfinále s Libercem si smlsli na Zlínu, který dnes podruhé v domácím prostředí porazili 3:0, a mají jisté minimálně stříbrné medaile. Ty naposledy získali v roce 2008 po porážce s Českými Budějovicemi.

Na stejného soupeře mohou narazit i letos, neboť vítěz dlouhodobé části má lépe rozehranou semifinálovou sérii s Příbrami a dnes od 20:30 se pokusí získat třetí bod. V nevyzpytatelném play off Ostravané vyhráli už šestý zápas za sebou. Hlavní podíl na tom má teprve dvacetiletý slovenský univerzál Peter Michalovič, který dnešní výhru zařídil 25 body. Jeho úspěšnost dosáhla úctyhodných 77 procent.

Zlín tak po vydařené základní části nesplnil roli favorita a i přes nabitý kádr současnými či bývalými reprezentanty Zapletalem, Markem Novotným a Obdržálkem bude hrát "jen" o bronz. Bitva o titul, hraná opět na čtyři výhry, začne 25. dubna.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 4. zápasy:
Ostrava - Zlín 3:0 (13, 23, 20)
Rozhodčí: Renčín, Krtička. Čas: 75 min. Konečný stav série: 4:0.
20:30 Příbram - České Budějovice.

Reklama