Hlavní obsah

Ginobili se vrátil a San Antonio vyrovnalo sérii s Memphisem

SAN ANTONIO

Argentinský basketbalista Manu Ginobili se vrátil po zranění lokte do sestavy San Antonia a pomohl vyrovnat sérii s Memphisem v prvním kole play off NBA. Olympijský vítěz a trojnásobný šampión zámořské ligy přispěl ke středeční výhře 93:87 sedmnácti body. Po 16 navíc přidali v dresu Spurs Tim Duncan, Richard Jefferson a George Hill.

Foto: Eric Gay, ČTK/AP

Manu Ginobili perlil i s bandáží na pravém lokti.

Článek

Klíčem k vítězství nejlepšího týmu Západní konference po základní části byla kvalitní obrana podkošových hráčů Memphisu. Zach Randolph měl potíže s fauly a nastřílel pouze 11 bodů. Marc Gasol přidal 12 bodů a 17 doskoků. Klíčovou trojku čtyři minuty před koncem trefil Richard Jefferson. I přes prohru dokázali Grizzlies opět potrápit jasného favorita série, která bude pokračovat v sobotu v Memphisu.

"Nebylo to příjemné," komentoval třiatřicetiletý Ginobili bandáž na pravém lokti, který si vykloubil minulý týden. "Ale cítil jsem, že můžu hrát, i když s rizikem. Šel jsem však i do doskoků a neměl obavy, že mě do lokte někdo trefí," dodal.

Lakers i přes trápení hvězd srovnali sérii s Orleansem

Na 1:1 srovnali svou sérii i další favorité Los Angeles Lakers. I přes trápení svých největších hvězd porazili New Orleans 87:78. Kobe Bryant nastřílel pouhých 11 bodů, což je jeho nejslabší výkon v play off od roku 2000. Pau Gasol se od prvního utkání moc nezlepšil a zůstal na osmi bodech.

Basketbalista Lakers a nejlepší náhradník Lamar Odom střílí koš Hornets. foto: ČTK/AP

Lakers přesto využili svoji výškovou převahu nad Hornets. Andrew Bynum nastřílel 17 bodů a nejlepší náhradník NBA Lamar Odom 16. V dobrých výkonech pokračoval Ron Artest s 15 body. New Orleans táhli Trevor Ariza s 22 body, Chris Paul jich přidal 20 a devět asistencí. Hostům ale nezahráli dobře náhradníci, rozhodující náskok zařídila naopak lavička Lakers ve druhé čtvrtině šňůrou 14:2. Do sestavy domácích se po neštovicích vrátil Steve Blake. Série pokračuje v pátek v New Orleans.

Oklahoma porazila Denver i podruhé

Zato basketbalisté Oklahomy porazili Denver i podruhé, tentokrát jasně 106:89. Hned v první půli začali náporem, kdy si vypracovali až šestadvacetibodový náskok. Denver už se dokázal přiblížit maximálně na 10 bodů. Za domácí Kevin Durant nastřílel 23 bodů a Russel Westbrook 21. Z lavičky se k nim výborným výkonem přidal James Harden s 18 body.

Oklahoma na soupeře doslova vlétla hned od začátku a úvodní část vyhrála 31:15. "První čtvrtina nás opravdu šokovala. Oni byli ve všem rychlejší a chytřejší," řekl po utkání kouč Denveru George Karl. V dresu Nuggets nastřílel Ty Lawson 20 bodů. Série bude pokračovat v Denveru v sobotu.

Výsledky 1. kola play off NBA:
Západní konference - 2. zápasy:
San Antonio - Memphis 93:87 (stav série 1:1), LA Lakers - New Orleans 87:78 (stav série 1:1), Oklahoma City - Denver 106:89 (stav série 2:0).

Reklama