Hlavní obsah

Házenkářky Slavie a Zlína dělí jedna výhra od finále interligy

PRAHA

Házenkářky Slavie Praha a Zlína dělí jediné vítězství od postupu do finále české části interligy. Pražský tým trenéra Petra Píny, který obhajuje titul, se i podruhé během víkendu vypořádal s Olomoucí a po výhře 26:21 se ujal vedení 2:0 na zápasy. Stejný stav je také v sérii mezi Zlínem a Veselím nad Moravou, které v soupeřově hale prohrálo 22:24. Třetí semifinálová utkání jsou na programu v sobotu v Olomouci a ve Veselí.

Článek

Hanačky se poučily ze sobotní vysoké prohry 22:30 a díky důrazné obranné hře a vynikající brankářce Raníkové jim tentokrát proti Slavii vyšel úvod. Favorit převzal vedení až po čtvrthodině hry, kdy se po sérii čtyř gólů poprvé v utkání dostal před soupeře a také další tři góly padly do sítě hostů. A to ještě v tomto zhruba patnáctiminutovém úseku domácí střelkyně Kutlvašrová neproměnila sedmičku.

Vítězky základní části společné česko-slovenské soutěže od té doby zápas kontrolovaly a nedovolily Olomouci přiblížit se víc než na tři góly.

Sobotní zápas mezi Zlínem a Veselím rozhodla ve prospěch domácího celku jediná branka a podobně dramatický byl i druhý duel. V druhém poločase vedlo Veselí 19:17, ale Zlín dokázal skóre otočit i přesto, že Poznarová a Salčáková neproměnily sedmimetrové hody. Veselí se pak ujalo vedení ještě jednou, v závěru však opět nedokázalo zlínské ofenzivě vzdorovat.

Semifinále play off interligy házenkářek, 2. zápasy:
Slavia Praha - Olomouc 26:21 (12:9)
Nejvíce branek: Černá 6, Kutlvašrová a Vítková po 5 - Kubáčková 5, Kelarová 3, Hejtmánková 3/2. Rozhodčí: Karlubík, Struhár. Sedmimetrové hody: 2/1 - 3/3. Vyloučení: 1:5. Diváci: 100. Stav série 2:0.
Zlín - Veselí nad Moravou 24:22 (13:11)
Nejvíce branek: Poznarová 8/1, Budayová 5, Hrbková 4 - Fleková 6/3, Kočí 4, Drotárová, Chmelařová a Súkenníková po 3. Rozhodčí: Manďák, M. Rudinský. Sedmimetrové hody: 4/1 - 4/3. Vyloučení: 1:3. Diváci: 768. Stav série: 2:0.

Reklama

Související témata: