Hlavní obsah

Brazilky kralovaly i na písku v Číně, Mayová se zranila

SAN-JA

Brazilky Larissa a Juliana vyhrály i druhý letošní turnaj Světového okruhu v beachvolejbalu, který naopak skončil předčasně pro americké legendy. Dvojnásobné olympijské šampionky a trojnásobné mistryně světa Misty Mayová-Treanorová a Kerri Walshová nedohrály na písku v čínské San-ji sobotní semifinále kvůli zranění Mayové.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Brazilské plážové volejbalistky Larissa (vlevo) a Juliana

Článek

"Udělala si něco s levým kolenem, zatím nevíme, jak je to vážné," řekla čínským médiím Walshová poté, co s Mayovou při druhém společném turnaji od "zlaté" olympiády v Pekingu vzdaly v semifinále domácí dvojici Süe Čchen, Čang Si. Ta následně v dnešním finále řádně potrápila brazilské jedničky a Larisse s Julianou podlehly až 15:17 ve třetí sadě.

K očekávané bitvě Brazilek s Američankami přece jen v Číně došlo, neboť na sebe narazily ve čtvrtém kole. Stejně jako na úvodním turnaji sezony v Brasílii zvítězily nejvýše nasazené Larissa s Julianou a poslaly slavné Američanky do oprav.

Mayová, historicky nejúspěšnější hráčka na písku, má přitom za sebou těžké zranění achilovky, kterou si utrhla krátce po pekingské olympiádě. Během dvouapůlleté společné pauzy její spoluhráčka Walshová zase porodila dvě děti. Než před týdnem prohrály, měly na kontě rekordní šňůru 80 vítězných zápasů v soutěžích FIVB.

Reklama