Hlavní obsah

Házenkářům chybějí v přípravě opory

PRAHA

Bez několika opor vyrazili čeští házenkáři na turnaj do švýcarských měst Schaffhausen a St. Gallen, kde se v rámci přípravy na lednové ME utkají od pátku do neděle postupně s Rakouskem, Tuniskem a domácí reprezentací.

Foto: ČTK/Dan Krzywoň

České házenkáře čeká v rámci přípravy na ME turnaj ve Švýcarsku.

Článek

"Je to pro nás vítaná konfrontace na mezistátní úrovni, která nabízí vyzkoušení různých herních variant. Jdeme do akce bez ladění formy a k tomu ještě chybějí zranění legionáři Juříček, Radčenko a Farář, přesto chci vidět na hřišti agresivní styl. Výsledky nejsou až tak důležité, spíš si potřebujeme ověřit adaptabilitu reprezentantů na odlišná herní pojetí," uvažuje trenér Rastislav Trtík.

"Nezvali jsme ani karvinskou dvojici Kamil Heinz, Brůna, kterou dostatečně prověřuje Liga mistrů," doplňuje kouč, který dal volno tvůrci hry z Frýdku-Místku Berkovi.

V kádru není ani Nocar z pražské Dukly, který je na zkoušce ve francouzském Chambery, jež by měla skončit přestupem. Na odchodu do Švýcarska je pak Jícha, jenž má z tamní ligy dvě nabídky, a tak se budoucím zaměstnavatelům jede s reprezentací ukázat.

Nominace ČR:
Galia (Redbergslids/Švéd.), Musil - Kraus, Kalous, Sklenák, Kejval, Straka (všichni Frýdek-Místek), Větrovec, Jícha, Zemánek, Hrubý, Piskač, Hynek (všichni Dukla Praha), Kubeš (Halmstad/Švéd.), Kovář (Schaffhausen/Švýc.), Hríb (Krems/Rak.), Brabec (Allrisk)

Reklama

Související témata: