Hlavní obsah

Nejlepší házenkář extraligy Motl zůstává v Lovosicích

LOVOSICE

Nejúspěšnější sezónu v kariéře prožil házenkář Jiří Motl. S týmem Lovosic získal stříbrnou medaili v extralize. Byl vyhlášen nejlepším hráčem i střelcem nejvyšší soutěže a ještě přispěl v reprezentačním dresu k postupu českého týmu na mistrovství Evropy. Po zápase s Nizozemskem v Praze se ochotně fotografoval s fanoušky, kteří za ním přijeli z Lovosic.

Foto: Josef Pešout, Právo

Jiří Motl

Článek

„Nikde není zaručeno, že nejlepší střelec musí být automaticky i nejlepším hráčem. O to víc si cením obou pomyslných trofejí, které jsem získal,“ svěřil se Motl pro Sport cz.

Série úspěchů ho předurčuje k tomu, aby pomýšlel na zahraniční angažmá. „V Lovosicích ale mám dobrou práci jako správce počítačové sítě na zdejším městském úřadě. A při zaměstnání se věnuji házené. Nechtělo se mi odejít někam do třetí ligy v cizině. Proto jsem se rozhodl zůstat doma ještě minimálně rok. A věřím, že toho nebudu litovat,“ tvrdil házenkář, který i v české extralize pořád cítí motivaci.

„To letošní druhé místo beru tak, že se máme ještě co zlepšovat. Pokusím se sám sebe překonat, co se týče nastřílených gólů. Ale prioritní je, že jsem součástí týmu a vím, že bez spoluhráčů bych žádné branky nedával,“ přemítal Motl.

V extralize patří k osobnostem. „Ale v našem týmu je více zkušených hráčů, třeba Milan Berka a Vláďa Šuma. Do zápasů nechodím se stresem. Vysloveně si hru užívám, což je dobré pro psychiku. Nechci to zakřiknout, ale nemělo by stát, abych se zhoršil. Vysněnou metou je titul s Lovosicemi. A jelikož kádr zůstane pohromadě, měli bychom o něj bojovat. Ale do začátku příští sezóny je ještě daleko. Teď si chci hlavně odpočinout po té letošní,“ dodal nejlepší házenkář extraligy.

Reklama

Související témata: