Hlavní obsah

České basketbalistky se musejí v závěru ME obejít bez Hartigové

BYDHOŠŤ

Česká basketbalistka Michala Hartigová už do mistrovství Evropy v Polsku kvůli bolestem zad nezasáhne. Dnes odpoledne po poradě lékařů s vedením týmu odletěla z Poznaně do Prahy, kde v úterý ve Vojenské nemocnici podstoupí speciální vyšetření.

Článek

"K tomuto řešení jsme dospěli po zralé úvaze. Vývoj v posledních třech dnech nám naznačil, že by Hartigová nebyla v nejbližších dnech schopna nastoupit do zápasu. V Praze je lepší vybavení pro diagnostiku přetrvávajících problémů a můžeme jednodušeji zahájit léčbu," uvedl v tiskové zprávě lékař českých basketbalistek Milan Smejkal.

Bolest pocítila Hartigová poprvé po předklonu v hotelovém pokoji před osmifinálovým zápasem českých reprezentantek s Tureckem. Do posledních dvou utkání už na šampionátu nezasáhla.

Trenér Lubor Blažek má nyní k dispozici pouze čtyři pivotky. "Absence Hartigové může být velkým problémem. Pro její zdraví však bude lepší, když nyní zůstane v Praze a už se nebude vracet," poznamenal Blažek.

Vedle Hartigové má zdravotní problémy také Romana Hejdová. Dnes sice proti Litvě nenastoupí, měla by už ale být připravena na čtvrtfinálové utkání.

Hartigová odehrála na evropském šampionátu tři zápasy, v kterých strávila na palubovce dohromady 20 minut. Za tuto dobu zaznamenala pět bodů a šest doskoků.

Reklama