Hlavní obsah

"Úžasná čtyřka" Lakers se znovu předvedla

NEW YORK

Středeční zápas NBA mezi Milwaukee a Los Angeles Lakers měla ve své otěži hvězdná čtveřice hráčů hostí Gary Payton, Karl Malone, Shaquille O´Neal a Kobe Bryant, přezdívaná jako "úžasná čtyřka". Každý z nich zaznamenal v zápase alespoň 11 bodů a Lakers zůstávají i po čtvrtém zápase soutěže neporaženi.

Článek

Lakers předváděli báječné herní kombinace. Tak jako, když se volného míče zmocnil Devean George, přihrál Paytonovi, ten po krátkém driblingu posunul míč na Bryanta a ten si v blízkosti koše hostů ještě chvilku počkal, aby mohl přihrát O´Nealovi, jenž ve svém tradičním stylu efektně zavěsil.  "Pokud se každý z nás v kombinaci dotkne míče, můžete si být jisti, že se stane něco mimořádného," řekl novinářům Gary Payton. "V každém zápase zkoušíme něco vymyslet," dodal hráč, jenž v uplynulé sezoně hrával právě za Milwaukee.

Ne všichni jsou ale ze hry Lakers uchváceni, pochopení pro jejich hravost nemají z pochopitelných důvodů především soupeři. Někteří hráči Milwaukee si například stěžovali, že rozhodčí hvězdnému týmu až příliš nadržují. "Je to, jako by jste hráli v pěti proti sedmi, protože všichni rozhodčí by jim nejraději co nejlépe zametli cestičku před jejich cestou do Síně slávy NBA," zlobil se Tim Thomas z Milwaukee.

Výstřelky si neodpustili ani fanoušci v Milwaukee, kteří na Bryanta, obviněného ze znásilnění, pískali pokaždé, když se dotknul míče. Na jeho výkon to ale nemělo vliv a 31 body přispěl největší měrou k vítězství Lakers 113:107.

Indiana - Denver 71:60
Nejvíce bodů: O´Neal 25 - Boykins 18
New Jersey - Houston 75:86
Nejvíce bodů: Jefferson 21 - Mobley 20
Milwaukee - Los Angeles Lakers 107:113
Nejvíce bodů: Redd 36 - Bryant 31
San Antonio - Miami 80:73
Nejvíce bodů: Ginobili 15 - Jones 26

Reklama