Hlavní obsah

Basketbalisty USK i Friska Brno začaly sezónu jasnou výhrou

PRAHA

Basketbalistky ZVVZ USK Praha vstoupily do nové ligové sezóny bezproblémovou výhrou 75:37 nad mladoboleslavskou Slovankou. Druhý z favoritů soutěže Frisco Brno zvítězilo ve středu na palubovce pražského nováčka DSK Basketball 105:53. Druhý nováček VŠE Praha prohrál 68:90 ve Strakonicích, kterým k výhře pomohla 33 body reprezentantka Škrabalová a postarala se o nejlepší střelecký výkon kola.

Článek

USK vyhrál i přesto, že ještě nemohl nasadit americké opory Whalenovou a Miltonovou-Jonesovou. Ve velmi dobrém světle se však ukázaly dvě zahraniční posily Eldebrinková, která zaznamenala 21 bodů, a Montaňanaová. Španělská reprezentantka si připsala 10 bodů, 8 doskoků, 7 asistencí a 5 získaných míčů. Reprezentantka Burgrová měla v prvním utkání po návratu ze zahraničí za 16 minut hry bilanci 8 bodů a 6 doskoků.

Vysokoškolačky za výhrou vykročily už v první čtvrtině, kterou vyhrály o 20 bodů, když soupeřkám dovolily pouhé čtyři body. Trenér Blažek mohl ve zbytku utkání dát prostor všem hráčkám včetně dalších nových tváří Zrůstové a Nečáskové. Z hráček Slovanky, které měly jen osmnáctiprocentní úspěšnost střelby, se na dvouciferný počet bodů dostala pouze Šípová (11 bodů).

Nováček DSK Basketball předváděl v první půli proti Frisku Brno sympatický výkon především v ofenzivě. V obraně však na favorita podle očekávání nestačil a už po půli prohrával o 20 bodů. Na konci to bylo o 52 bodů. Hlavní zásluhu na brněnské výhře měla dvacetiletá reprezentantka Hanušová, která nastřílela 26 bodů a přidala 12 doskoků. Výrazně jí sekundovaly spoluhráčka z reprezentace Hejdová (20 bodů) a nová švédská posila Abdiová (19 bodů).

Trutnovské basketbalistky o své výhře 78:64 nad VŠ Praha rozhodly definitivně až v poslední čtvrtině, v níž se poprvé v zápase dostaly do dvouciferného náskoku. Hostující celek, u kterého absolvoval premiéru v ženské lize kouč stříbrných kadetů z nedávného ME Petr Treml, dlouho držel krok. Opíral se o výkony zkušené pivotky Reisingerové a zahraničních hráček Mirčevové a Tarasovové, které se postaraly o polovinu bodů VŠ.

Basketbalová Excelsior liga žen - 1. kolo
Valosun Brno - Pardubice 72:64 (38:27), Strakonice - VŠE Praha 90:68, Trutnov - VŠ Praha 78:64 (37:33), USK Praha - Slovanka MB 75:37 (39:11), DSK Karlín - Frisco Brno 53:105 (35:55), Hradec Králové - Karlovy Vary 68:60 (35:24).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články