Hlavní obsah

Baseballisté Tampy zázračně otočili výsledek z 0:7 a budou hrát play off

NEW YORK

Baseballisté Tampy Bay v závěrečném hracím dnu otočili výsledek zápasu s newyorskými Yankees z 0:7 a vítězstvím 8:7 v prodloužení si zajistili účast v play off. Divokou kartu v Americké lize získali Rays díky skvělému finiši - v osmé směně uhráli šest bodů, v deváté vyrovnali a pak ve třetím nastaveném inningu zaznamenali vítězný bod.

Foto: Chris O'Meara, ČTK/AP

Baseballisté Tampy se radují z postupu do play off.

Článek

Na dálku s nimi v Baltimoru bojoval o zbývající místo v play off Boston, se kterým měli před posledním utkáním shodnou bilanci. Red Sox ještě v poslední směně vedli, ale prohráli 3:4 a dovršili kolaps, který je postihl v závěru základní části. Ještě na začátku září měl Boston na kontě o devět výher víc než Tampa. V případě shodné bilance na konci sezóny by oba týmy sehrály dodatečný rozhodující zápas.

Cardinals deklasovali Houston

A k prakticky totožné situaci došlo v Národní lize, kde za poslední měsíc ztratila bezpečný náskok dokonce deseti výher Atlanta. Její osud zpečetila domácí porážka od nejlepšího týmu základní části Philadelphie 3:4 ve 13. směně, která otevřela dveře do play off St. Louis. Cardinals deklasovali 8:0 Houston.

St. Louis se v play off utkají s Philadelphií, druhou dvojici v Národní lize tvoří Milwaukee a Arizona. V Americké lize odehrají série na tři vítězství New York Yankees s Detroitem a Texas s Tampou Bay. Vyřazovací část začne v pátek.

Baseballová MLB:
Národní liga:
NY Mets - Cincinnati 3:0, San Francisco - Colorado 3:6, Florida - Washington 1:3, Atlanta - Philadelphia 3:4 (ve 13. směně), Houston - St. Louis 0:8, Milwaukee - Pittsburgh 7:3, San Diego - Chicago Cubs 9:2, Arizona - LA Dodgers 5:7.
Americká liga:
Chicago White Sox - Toronto 2:3, Baltimore - Boston 4:3, Detroit - Cleveland 5:4, Tampa Bay - NY Yankees 8:7 (ve 12. směně), LA Angels - Texas 1:3, Minnesota - Kansas City 1:0, Seattle - Oakland 0:2.

Reklama

Související témata: