Hlavní obsah

Sokolovský: Banvit bude těžký soupeř, ale my nemáme co ztratit

CHARLEROI

Mohl by se dočkat té cti, že z pozice kapitána dovede první český tým do basketbalové Evropské ligy, Ladislav Sokolovský však ví, že postup z kvalifikační skupiny bude pro Nymburk hodně složitý. Na druhou stranu však prý nemá český mistr co ztratit a může překvapit. Rád by prošel minimálně přes prvního soupeře Banvit.

Foto: Petr Horník, Právo

Ladislav Sokolovský (vlevo).

Článek

Na souboj se semifinalistou turecké ligy se nymburští hráči soustředí od úterního večera, kdy sehráli úvodní soutěžní a vítězný duel nové sezony proti Levicím (74:64). "I když je to takové klišé, tak my jsme se dlouho soustředili na zápas s Levicemi, protože jsme chtěli dobrý vstup do ligy, kterou chceme zase vyhrát. Na Banvit se soustředíme až od toho úterního zápasu," řekl Sokolovský.

Trenér Ronen Ginzburg tak ještě hráčům nepustil rozbor soupeře, ten přijde až těsně před zápasem, přesto měl Sokolovský přehled o síle soupeře. "Co jsme s klukama sledovali na internetu, tak Banvit posílil. Má tam dva kluky se zkušenostmi z NBA, další dva turecké hráče, kteří hráli výborně v minulé sezoně. Určitě to nebude jednoduché, ale my nemáme co ztratit a půjdeme do toho zápasu naplno s tím, že chceme postoupit," slíbil kapitán Nymburka.

Výhra nad Banvitem by sice šance Nymburka na postup do Evropské ligy mírně zvýšila, podle Sokolovského to i tak bude hodně těžké. "Pokud postoupíme, tak nás pravděpodobně čeká Chimki Moskva, což je soupeř, který před nedávnem Euroligu hrál. Má svou kvalitu a svůj rozpočet a tomu odpovídající hráče. Ta šance je pro všechny celky stejná, ale všichni víme, co je Chimki Moskva zač. To ale neznamená, že do toho půjdeme nějak odevzdaně. To ani náhodou," dodal.

Nymburku by mohlo pomoci i to, že pro hráče je Evropská liga obrovskou motivací. "Vytvořila se tu skvělá parta a na všech je vidět, že už pokukují po tom pátku, kdy se o to budeme moci poprat. Uděláme vše pro to, aby se to povedlo," dodal.

Reklama

Související témata: