Hlavní obsah

Karviná na Švýcary nestačila

WINTERTHUR

Pokus o malý zázrak se házenkářům Baníku Karviná nepodařil. Ve třetím svém vystoupení v prestižní Lize mistrů podlehli svěřenci trenéra Kekrta na palubovce švýcarského Winterthuru vysoko rozdílem devíti gólů, když už v poločase český tým, který doplatil na příliš úzký kádr, prohrával 13:21.

Článek

Karvinští jeli do Švýcarska oslabeni o pětici hráčů, vedle Prokopce, Horáka, Konečného chyběli nejcitelněji kanonýr K. Heinz a tvůrce hry Zdráhala. V pořádku nebyl ani brankář Slabý, přesto do utkání nastoupil a znovu byl oporou. "Opět se však ukázalo, že bez pěti hráčů nejsme schopni se v Lize mistrů prosadit," řekl manažer Karviné Miroslav Pelech.

Úvod zápasu se přitom Baníku povedl, hosté se bleskově díky dobré obraně a pestrému útoku ujali vedení 6:4. "Jenže potom se projevil náš obvyklý nešvar, přestali jsme totiž proměňovat vyložené střelecké příležitosti, a soupeř toho využil," konstatoval Pelech. Hra domácího družstva se točila kolem dvou Korejců, kteří karvinskou obranu rozpohybovali. "Vůbec celá základní šestka Winterthuru je hodně silná," všiml si manažer.

Naděje svitla v druhém poločase

Šesti góly v řadě se Švýcaři dostali do vedení 10:6, na což sice hosté odpověděli dvěma trefami, ovšem zbytek první půle už probíhal zcela v režii domácích. Spokojených 1600 diváků se o přestávce těšilo z osmibrankového vedení jejich miláčků. "Musím sportovně uznat, že soupeř měl vyrovnanější a kvalitnější tým, my nebyli v útoku tak nebezpeční jako obvykle," poznamenal Pelech.

Naděje jedinému zástupci české házené v evropských pohárech svitla ještě v průběhu druhého poločasu, když Winterthur vedl 31:25. "Hráli jsme v početní převaze se dvěma muži v poli, dokázali si vypracovat šance, ale neproměnili je," posteskl si Pelech. Třikrát střelecky selhal Laclavík a místo stažení vedení Švýcarů na tři góly byl stav 33:25. "A v podstatě bylo rozhodnuto," doplnil smutný manažer Baníku.

V následujícím utkání se už v neděli představí Karviná, která stále může ještě pomýšlet na postup do vyřazovacích bojů Ligy mistrů, v duelu s loni druhým družstvu francouzské nejvyšší soutěže, Chambery. Může se tak rehabilitovat za nevýraný výkon ze Švýcarska. "Máme rozhodně Francouzům co oplácet," myslel raději už na další souboj Pelech.

Liga mistrů házenkářů
Winterthur-Karviná 38:29
Poločas 21:13. Nejvíc branek: Liniger a Uršič po 10 - M. Brůna 6, T. Heinz 5, Kust, Vašek a Szymanski po 4. Diváků: 1600.

Reklama

Související témata: