Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce jsou po výhře 3:0 ve Zlíně bod za lídrem

PRAHA

Volejbalisté Liberce potvrdili ve 20. kole extraligy na palubovce Zlína roli favorita a po vítězství 3:0 ztrácejí v tabulce na vedoucí České Budějovice pouze bod. Po jasném průběhu prvního setu se další dvě sady rozhodovaly v koncovkách, které lépe zvládla Dukla.

Článek

"Škoda dvou zkažených koncovek, jinak mohl být výsledek pro nás příznivější," uvedl zlínský trenér Roman Macek. "Domácí udělali příliš mnoho chyb na to, aby mohli pomýšlet na lepší výsledek," konstatoval kouč Liberce Michal Nekola.

Bez ztráty setu uspěla venku i třetí Ostrava, která zvítězila také podruhé v sezoně nad Havířovem 3:0.

Cennou výhru v soupeřově hale vybojovalo Brno, které opustilo předposlední místo díky vítězství 3:2 v Ústí nad Labem. Do zápasu plného zvratů vstoupili lépe Severočeši, ale pak hosté zlepšili útok i obranu a získali dva sety. Ve čtvrtém dějství odskočili domácí na 17:11, když pětkrát bodovali při servisu Moníka. V rozhodujícím tie-breaku domácí ještě otočili nepříznivý stav na 12:11, ale nezvládli závěr zápasu. Ústí nastoupilo bez libera Václava Kopáčka, kterého z ekonomických důvodů uvolnilo do Liberce.

Reklama