Hlavní obsah

Volejbalové pře o vedení svazu nekončí

PRAHA

Volejbalová pře o to, kdo má vést svaz, nekončí. Městský soud v Praze zamítl loni koncem listopadu žalobu bývalého předsedy Antonína Lébla proti jeho odvolání z funkce, což současné vedení v čele se Zdeňkem Haníkem považuje za potvrzení svého mandátu. Lébl však poukazuje na to, že žaloba byla zamítnuta jen proto, že z funkce nebyl odvolán, a neměl tedy právo ji podat.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Čeští volejbaloví reprezentanti.

Článek

"Žaloba byla zamítnuta, což vnímáme tak, že skončily pochybnosti. Pan Lébl hledá spory, ale já mám jinou úlohu. Řídím volejbalový svaz, za ten zodpovídám a vše ostatní je věcí právníků," řekl Haník ČTK.

"Soud řekl, že mé odvolání bylo absolutně neplatné. Nedošlo k aktu, že mě odvolali a sebe zvolili. Veškerá jejich rozhodnutí jsou proto neplatná. S tím jsou spojené škody, které mohly vzniknout," tvrdí Lébl.

Lébla, který vedl Český volejbalový svaz (ČVS) od roku 2005, odvolal výbor ČVS 16. května 2010, což Lébl soudně napadl. Obvodní soud pro Prahu 6 mu loni dal za pravdu v tom, že několik bodů usnesení bylo v rozporu se stanovami svazu. Následovalo Haníkovo odvolání k městskému soudu, který Léblovu žalobu zamítl.

"Rozhodnutí soudu je jasné, žaloba byla zamítnuta. Pan Lébl byl odvolán z volejbalového svazu, z vedení ČSTV i klubu Odolena Vody a na vlastní interpretaci výroku soudu má samozřejmě nárok," konstatoval Haník.

Lébl soudně zpochybňuje i další Haníkovu volbu předsedou ČVS, která se uskutečnila loni. "Soud čekal na toto rozhodnutí, teď výrok má a bude další řízení, které řekne, jestli se nelegitimita vedení prodlouží až do současnosti," řekl Lébl. Bude zároveň zvažovat převzetí vedení volejbalu. "Pokud bude situace nazrálá, tak vyzveme k předání svazu," dodal.

Reklama