Hlavní obsah

Futsalisté podlehli Rumunsku a musí zdolat Chorvaty

SPLIT

Futsalisté vstoupili do mistrovství Evropy porážkou 1:3 s Rumunskem, které s českým týmem neprohrálo už deset zápasů a postoupili do čtvrtfinále. K postupu a udržení naděje na obhajobu bronzových medailí potřebují Češi vyhrát závěrečné utkání skupiny s domácím Chorvatskem minimálně o dvě branky.

Foto: Šefr Igor, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Svěřenci trenéra Tomáše Neumanna dnes potvrzovali, že si na Rumunsko nevěří a často se dostávali pod tlak. Přesto se ujali vedení. Novotný našel Beleje a bývalý fotbalista Brna a současná opora Tanga zařídil úvodní gól.

Jenže v 17. minutě napřáhl téměř u postranní čáry Dobre a parádní ranou pod břevno zařídil vyrovnání. Rumuni potřebovali vyhrát a gól jim vlil čerstvou krev do žil. Závěr poločasu ještě Češi ustáli a v úvodu druhé části se dostali do několika nadějných pozic, jenže vše pochytal rumunský gólman Iancu.

Pak Rumuni začali hrát power play bez brankáře a dočkali se odměny. Vydařenou kombinační akci zakončil hlavou do odkryté branky Ignat.

I těsná porážka by byla pro české reprezentanty poměrně přijatelná, ale nepohlídali si brejk soupeře, Matei obešel i gólmana a zařídil Rumunsku postupové vítězství.

Skupina A (Split):
Rumunsko - ČR 3:1 (1:1)
Branky: 17. Dobre, 34. Ignat, 37. Matei - 8. Belej.
Sestava ČR: Gerčák - R. Mareš, M. Mareš, Rešetár, Saidler - Žďánský, Novotný, Havel, Kopecký, Sláma, Janovský, Belej. Trenér: Neumann.
Tabulka:
1. Chorvatsko 1 1 0 0 2:1 3
2. Rumunsko 2 1 0 1 4:3 3
3. ČR 1 0 0 1 1:3 0

Reklama

Související témata: