Hlavní obsah

Zraněnou basketbalistku Hejdovou čeká dlouhá přestávka

BRNO

Basketbalová reprezentantka Romana Hejdová z Friska Brno přišla kvůli zranění kolena o naději na případný start na olympijských hrách v Londýně. Koncem ledna utrpěla třiadvacetiletá hráčka v ligovém utkání ve Strakonicích zranění, které se po odborném vyšetření ukázalo jako vážné a na šest měsíců ji vyřadí ze hry.

Foto: Igor Šefr, ČTK

Romana Hejdová z Brna (vlevo) si v Londýně nezahraje.

Článek

"Kromě těžkého pohmoždění kolena má Hejdová prasklý přední křížový vaz. Musí podstoupit jeho plastickou operaci, po které může začít sportovat nejdříve za půl roku," řekl ČTK lékař brněnských basketbalistek Libor Paša.

Na operaci přitom Hejdová může jít až po zmírnění otoku. "Dá se těžko odhadnout, za jak dlouho otok splaskne. Může to trvat dva týdny, ale také mnohem déle," dodal Paša.

Zranění Hejdové bylo podle slov kouče brněnského celku Jana Bobrovského zcela zbytečné. "Byla v úniku sama na koš. Zezadu se na ni přiřítila soupeřka, která už ji nemohla zastavit. Přesto ji podkopla a srazila," popsal Bobrovský.

Absenci Hejdové v olympijském kvalifikačním turnaji na konci června považuje reprezentační trenér Lubor Blažek za velkou ztrátu. "Nesmírně mě tato situace mrzí. Také po lidské stránce, protože Romana Hejdová měla už několikrát před velkou mezinárodní akcí smůlu. A nikdy nebyla malá, vždy chyběla delší dobu," řekl Blažek, který vedle Hejdové postrádá z reprezentačního kádru ještě zraněnou Editu Šujanovou a po operaci vazů v kotníku také Ilonu Burgrovou.

Reklama