Hlavní obsah

Basketbalisté Miami ubránili Lina a vyhráli poosmé za sebou

MIAMI

Basketbalisté Miami přibrzdili nový objev NBA Jeremyho Lina a porazili New York 102:88. Oklahomu dovedl Kevin Durant 33 body k vítězství nad Los Angeles Lakers 100:85. V posledních zápasech před pauzou pro Utkání All Star se radovaly i San Antonio a Atlanta.

Foto: Andrew Innerarity, Reuters

Efektní zakončení LeBrona Jamese z Miami při utkání s NY Knicks.

Článek

Miami dokázalo zvítězit už poosmé za sebou a pyšní se spolu s Oklahomou nejlepší bilancí v celé NBA. Proti New Yorku doma rozhodlo o výhře ve třetí čtvrtině, v níž si vypracovalo dvouciferný náskok. Miami svou obranou jako první tým zastavilo rozjetého Lina, který se utkáním protrápil. Hvězda posledních týdnů tentokrát nasbírala pouze osm bodů, tři asistence a hned osm ztrát. Lin trefil všech šest trestných hodů, ale z pole proměnil jediný z 11 pokusů. Jeho náhradník Baron Davis se netrefil ani jednou ze sedmi pokusů. Nejlepším střelcem Knicks byl Carmelo Anthony s 19 body.

Heat tradičně táhlo velké trio. Chris Bosh nastřílel 25, Dwayne Wade 22 a LeBron James 20 bodů. Jamesovi chyběly jen dvě asistence a jediný doskok k zisku triple double.

"Neměli jsme speciální plán, jen jsme k Linovi přistoupili s respektem, který si zaslouží," řekl trenér Miami Erik Spoelstra.

Los Angeles Lakers vyhráli v Oklahomě první čtvrtinu, ale poté domácí zabrali a před poslední částí si vypracovali dvouciferný náskok. Lakers se v závěru nepřiblížili na menší než sedmibodový rozdíl. V dresu Thunder nastřílel Kevin Durant 33 bodů, Russell Westbrook přidal 19 bodů.

Nejlepším střelcem hostů byl Kobe Bryant, který však 10 z celkových 24 bodů nasbíral z trestných hodů. Z pole trefil nejlepší střelec letošní sezony pouze sedm z 24 střel a navíc čelil šesti úspěšným blokům. Pau Gasol nasbíral 22 bodů a devět doskoků.

"Soupeři musíme přiznat kredit. Je to opravdu dobrý tým a my jsme dnes s takovýmhle výkonem neměli šanci na úspěch," řekl rozehrávač Lakers Derek Fisher.

Do sestavy San Antonia se vrátili Tony Parker s Timem Duncanem a pomohli k výhře na palubovce Denveru 114:99. Spurs vyhráli první čtvrtinu 31:15 a v poločase vedli už o 26 bodů. V poslední části se domácí přiblížili na 12 bodů, ale poté minuli pět střel v řadě, a tak se utkání nezdramatizovalo. Každý hráč ze základní pětky Spurs nastřílel alespoň 16 bodů. Svůj osobní rekord si 28 body vyrovnal pivot DeJuan Blair, který přidal i 12 doskoků. Duncan měl 18 bodů a devět doskoků.

Atlanta porazila Orlando 83:78. Hawks v poločase vedli o 17 bodů, ale Magic dokázali na začátku poslední části vyrovnat. Čtyři minuty před koncem domácí náhradník Willie Green nastřílel sedm bodů v řadě a hosté už se poté nepřiblížili na méně než čtyři body. Atlantu vedl s 22 body Josh Smith, trefil však pouze osm z 22 střel z pole. Klíčem k úspěchu byli náhradníci Green (14 bodů) a Jannero Pargo (15).

Výsledky čtvrtečních zápasů NBA
Atlanta - Orlando 83:78
Denver - San Antonio 99:114
Miami - New York 102:88
Oklahoma City - LA Lakers 100:85

Reklama

Související témata: