Hlavní obsah

Čumplová se loučí s reprezentací

PRAHA

V úspěšnější loučení s reprezentační kariérou, než jaké jí nabídlo probíhající MS, doufala 30letá česká házenkářka Petra Čumplová. "Nechci nějak hodně nahlas oznamovat, že končím, ale mám dojem, že už mě žádné další mistrovství nečeká," říká trochu smutně Čumplová, jež v reprezentaci odehrála přes 200 utkání a startovala pětkrát na MS a čtyřikrát na ME.

Foto: internet

Petra Čumplová

Článek

"Věřila jsem, že se můžeme i v těžké skupině dostat mezi tři postupující, jenže vysoké porážky s Koreou a Rakouskem prakticky znamenají konec nadějí," pokračuje Čumplová, kterou právě postup na šampionát přinutil pokračovat v národním týmu.

Z házenkářky právničkou

V létě už totiž chtěla s vrcholnou házenou skončit, sportovat jen tak pro radost a udržení štíhlé linie a věnovat se naplno právnické praxi. Začala však už naplno pracovat v advokátní kanceláři své matky, rovněž bývalé házenkářky Olgy Preclíkové.

"Šlo o příjemnou změnu, už jsem to potřebovala. Mistrovství světa bylo velkou motivací, přesto jsem chtěla konečně dělat také něco jiného než jen házenou," vysvětluje. Po osmi letech strávených v bundesligových klubech Mindenu, Mainzlaru a Leverkusenu obléká v této sezóně už jen dres celku německé regionální soutěže HC Sachsen Neustadt-Sebnitz.

Stále se ozývají špičkové celky

"V týdnu se připravuji s holkama ve Slavii a do Německa jezdím jednou týdně na trénink a hrát zápasy. Zatím skoro pořád vítězíme, i když tam spíš než křídlo hraju střední spojku a je pro mě nové tolik se potkávat s míčem," přibližuje. "Hned se ozvaly i špičkové celky, ať už z Německa i Česka, jenže já se rozhodla pro jiný život," dodala Čumplová.

Dvojího života za poslední půlrok nelituje. "Musela jsem sice skloubit sportovní a pracovní povinnosti, takže jsem denně byla na hřišti i v advokátní kanceláři, což bylo dost časově náročné, ale baví mě oboje. Školu jsem sice skončila už před čtyřmi lety, ale každý se učí až v praxi, takže jsem na právnickém poli nováček. Jednodušší věci už zvládám a chci k práci přistupovat stejně profesionálně jako v házené," uzavírá svou zpověď.

Reklama

Související témata: