Hlavní obsah

Házenkářkám zbyla mizivá šance

POREČ

Šance českých házenkářek proniknout mezi dvanáct nejlepších celků na MS v Chorvatsku je před víkendovým vyvrcholením bojů ve skupině v Poreči mizivá, přesto družstvo nic nevzdává a dnes chce porazit africké mistryně z Angoly a v neděli maximálně potrápit obhájkyně titulu Rusky.

Foto: www.wwhc2003.hr

České házenkářky se pokusí na MS dojít co nejdál

Článek

"Pokud by nám pomohly Rakušanky, že by vysoko porazily Rusky, a pak podlehly Koreji, mohla by dvě vítězství na postup stačit. Naděje umírá poslední, takže doufám ve šťastnou kombinaci ostatních výsledků a hlavně v naše zlepšení," uvažuje trenér Lubomír Krejčíř, jenž se ale zatím zdá bezradný při vymýšlení taktiky proti vysunuté obraně.

Národní tým snadno přejel slabou Uruguay, ale na házenkářsky vyspělé celky Koreje a Rakouska prostě nestačil, když si nevěděl rady právě s agresivní hrou. České házenkářky hrají místy velmi dobře, ale obě jejich porážky zapřičinily několikaminutové výpadky, během nichž soupeřky získaly dostatečný náskok. "Hráčky nedokáží hrát koncentrované a v plném tempu celých 60 minut, což silný protivník umí trestat," krčí rameny trenér.

Snaha nechybí

Přitom téměř shodně složené družstvo loni překvapilo na mistrovství Evropy v Dánsku velmi dobrou hrou i skvělým osmým místem. "Citelně ale z tehdejší základní sestavy chybí Romanová, která je na mateřské dovolené. Schází její důraz i střelecká odvaha. K tomu sportovní forma řady našich hráček není ideální," přiznává trenér Lubomír Krejčíř, který šampionát v Dánsku absolvoval ještě jako Zerzáňův asistent.

Kouče rovněž mrzí, že na výkonnosti Čumplové se projevuje její advokátní praxe a s ní přechod do německého klubu regionální úrovně. "Trápí se i spojky, zranění Poláškové je větší ztrátou, než se zdálo a také Válová na pivotu není v optimální pohodě. Holky dřou, to jim nelze upřít, ale jen s tím v těžké skupině neobstojí," doplňuje trenér s vírou,že o víkendu se děvčata alespoň trochu rehabilitují.

Sobotní zápas s Angolou vysílá TV Galaxie sport přímým přenosem od 16 hodin, zítřejší s Ruskem od 20 h ze záznamu.

Reklama

Související témata: