Hlavní obsah

Welsch tentokrát Boston nespasil

NEW YORK

Po překonání rekordu v počtu bodů (22 v utkání s Philadelphií) si jediný Čech v NBA Jiří Welsch trochu oddechl. V úterním utkání v Atlantě nasázel ‘jen‘ deset bodů a jeho Boston podlehl 88:93. I proto, že střelecky propadl kanonýr a největší hvězda Celtics Paul Pierce. Domácí tak přerušili sérii sedmi porážek v řadě.

Článek

Pierce proměnil jen čtyři ze šestnácti pokusů za dva body a musel se spokojit s 15 body. Nejlepším střelcem Bostonu byl náhradník Walter McCarty, který dal 16 bodů. Welsch odehrál 38 minut a byl po Pierceovi druhým nejvytíženějším hráčem v hostujícím mužstvu. Připsal si také čtyři asistence.

Respekt fanoušků

Welsch se tak již zcela etabloval v týmu Celtics. A získává i respekt mezi fanoušky, kteří jsou považováni za jedny z nejvybíravějších a nejkritičtějších v celé soutěži.

"Je to věc sebedůvěry," objasnil Welsch v rozhovoru pro Boston Globe důvodu svého úspěchu. "Pracoval jsem na své střelbě před i po trénincích. Jsem jistější a spoluhráči to cítí. Víckrát mi ‘půjčují‘ míč," dodal. Pochvaloval si i spolupráci s Piercem: "Paul je výtečný hráč. Když jsem volný, posílá mi lahůdkové míče. To je pak snadné proměnit."

Trenér Jim O'Brien po Welschově trejdu z Dallasu nevěděl, co má od jediného českého hráče v prestižní lize čekat. Přiznal, že ani nevěděl, jak vypadá. Nyní už má jasno: "Dělá pro nás důležitou práci a dělá ji dobře. Stal se klíčovou součástí našeho týmu, a proto je v základní sestavě."

Výsledky
Cleveland - New Orleans 97:86, Atlanta - Boston 93:88, Miami - Washington 79:72, New Jersey - Chicago 85:78, New York - Minnesota 92:98, Milwaukee - Detroit 83:78, Houston - Indiana 71:79, San Antonio - LA Clippers 111:90, Portland - Dallas 97:88, Sacramento - Memphis 114:97, Seattle - Phoenix 116:90, Golden State - LA Lakers 107:98.

Reklama