Hlavní obsah

Boston prohrál v Portlandu

NEW YORK

Basketbalisté Bostonu sobotní zápas NBA v Portlandu naprosto nezvládli. Neustále dotahovali náskok soupeře a nakonec prohráli rozdílem jednadvaceti bodů. Jiří Welsch tentokrát nenastoupil v základní sestavě Celtics, ale nakonec strávil na palubovce téměř půl hodiny.

Článek

Proměnil dvě ze šesti střel z pole, připsal si celkem sedm bodů a pět úspěšně doskočených míčů.

Portland je momentálně ve formě. V sobotu slavil doma třetí vítězství za sebou, a to po naprosto suverénním výkonu. Svědčí o tom fakt, že na začátku poslední čtvrtiny vedl dokonce o 37 bodů. Lví podíl na tom měl Zach Randolph, který se vyznamenal hlavně v úvodu zápasu. Díky šňůře jeho dvanácti bodů si Portland vybudoval náskok, který Boston už jen marně dotahoval.

Potřetí za sebou triumfoval i Dallas, na nějž se na jeho palubovce marně snažil vyzrát Houston. Němec Dirk Nowitzki měl jeden z lepších dnů a zaznamenal 25 bodů a 12 doskoků. Trenér Houstonu Jeff Van Gundy svedl neúspěch na nepřesnou střelbu a jeho slova potvrzuje pohled do statistiky. Steve Francis s Cuttinem Mobleyem měli dohromady dvaatřicet pokusů, ale svůj cíl jich našlo jen devět z nich.

"Nebylo to tím, že by hráli tak dobře v obraně," tvrdil Mobley. "Prostě nám to tam dnes nepadalo," potvrdil slova svého kouče.

Ve vítězném tažení NBA pokračují basketbalisté New Jersey, kteří v sobotu porazili New Orleans a triumfovali potřinácté v řadě. Překonali tak klubový rekord a současně proslavili kouče Lawrence Franka. Ten ještě od nástupu do funkce neprohrál a se šňůrou dvanácti vítězství vyrovnal rekord zámořských profesionálních lig. Dělí se o něj s bývalým koučem baseballistů Bostonu Red Sox Joem Morganem, jemuž se po nástupu do funkce povedlo vyhrát rovněž tucet zápasů za sebou.

Výsledky:
New Jersey - New Orleans 97:84, Miami - Denver 97:81, Chicago - Memphis 98:105, Milwaukee - Los Angeles Clippers 103:105, Dallas - Houston 97:88, Portland - Boston 105:84, Golden State - Seattle 94:92.

Reklama