Hlavní obsah

LeBron James táhne Cleveland do play off

NEW YORK

S pomocí 34 bodů nováčka v NBA LeBrona Jamese vyhráli basketbalisté Clevelandu pondělní zápas v Atlantě 108:102 a posunuli se na postupové místo do play off. O osmou pozici ve Východní konferenci se momentálně dělí s Welschovým Bostonem.

Článek

Jednička loňského draftu se v závěru postarala o klíčové body. Nejprve James dostal dvoubodovým košem Cleveland do vedení 101:100 a pak přidal ještě tři trestné hody. "V ofenzivě musím být agresivní, to mužstvo potřebuje," uvedl devatenáctiletý obletovaný talent. V této sezoně se dostal minimálně na hranici 30 bodů už podesáté.

Hráči Lakers měli dobře rozehraný duel v Utahu, ale v závěru se nevyrovnali s vyloučením Shaquilla O'Neala a podlehli 83:88. Podkošová opora dostala v poslední čtvrtině rychle za sebou dvě technické chyby. Lakers sice v té chvíli ještě vedli 72:68, ale pak to s nimi šlo z kopce.

"Musím říct, že jsme měli trochu štěstí, protože když O'Neal opustil palubovku, zápas se otočil," řekl trenér vítězných Jazzmanů Jerry Sloan. Na utkání se obzvlášť těšil Karl Malone, protože Utah byl osmnáct let jeho domovem. Kvůli bolavému kolenu však duel sledoval jen v roli diváka.

Stejně jako Lakers v Západní konferenci jsou na Východě čtvrtí basketbalisté Milwaukee. Ani jim se ale pondělní zápas nevydařil, neboť ve Filadelfii prohospodařili dvacetibodový náskok. Proti papírovému favoritovi se vytáhli náhradníci Greg Buckner s dvaceti a Zendon Hamilton s 19 body, kteří měli velký podíl na výhře Sixers 97:92.

Svou sílu v domácím prostředí opět prokázal Dallas a proti Phoenixu si připsal ve své hale devátou výhru za sebou. "Teď musíme ještě umět prodat lépe své schopnosti venku a tam především posílit defenzivu," nabádal spoluhráče nejlepší střelec Mavericks Dirk Nowitzki s 26 body.

Philadelphia - Milwaukee 97:92
Atlanta - Cleveland 102:108
Dallas - Phoenix 103:90
Utah - Los Angeles Lakers 88:83

Reklama