Hlavní obsah

Detroit má jisté play-off NBA

NEW YORK

Basketbalisté Detroitu Pistons se po Indianě a Sacramentu stali třetím celkem NBA, který si zajistil účast v play-off. K postupu do vyřazovacích bojů jim pomohla čtvrteční výhra 89:71 na palubovce vedoucího celku Atlantické divize New Jersey Nets.

Článek

Ti mají v NBA horší bilanci než jejich soupeř, s nímž se mohou v play-off potkat. "V žádné herní činnosti nejsou lepší než my, jen se jim dnes docela dařilo. Doufám, že se s nimi ještě v dalších bojích potkáme a ukážeme, kdo je lepší," věří svému týmu Martin Kenyon, který nastřílel třináct bodů New Jersey.

Duncan začal mezi náhradníky

Nejužitečnější hráč minulé sezóny Tim Duncan se poprvé v kariéře neobjevil v základní sestavě, přesto byl nejlepším střelcem San Antonia při vítězství 106:86 nad Minnesotou. Duncan si sedl mezi náhradníky, aby šetřil zraněné koleno, kvůli kterému vynechal několik zápasů.

"Sám jsem se rozhodl, že budu hrát méně. Ještě před týdnem proti Clippers jsem na palubovku vůbec nemohl, takže teď jsem chtěl hlavně vyzkoušet, jak bude zraněné koleno reagovat na zátěž," vysvětlil Duncan, který stihl za 27 minut nastřílet 22 bodů.

Problematické levé koleno zápasové zatížení vydrželo, pro Duncana však bude rozhodující, jak se bude cítit ráno po utkání. V něm měl lepší bilanci jen hostující Kevin Garnett s 28 body, ale vedoucímu týmu Středozápadní divize to na úspěch proti obhájcům titulu nestačilo.

Vladimir Radmanovič a Ray Allen byli s 19 body nejlepšími střelci Seattlu v zápase v Memphisu, který hosté v dramatickém závěru vyhráli 97:94. SuperSonics tak zvítězili potřetí za sebou. "Zaslouží si respekt, protože hráli výborně. Dokázali se vyrovnat s tlakem i při trestných hodech v závěru," složil soupeři poklonu trenér Memphisu Hubie Brown.

Výsledky
New Jersey - Detroit 71:89, Memphis - Seattle 94:97, San Antonio - Minnesota 106:86.

Reklama

Související témata: