Hlavní obsah

Sacramento v úvodu play-off rozstřílelo Dallas

NEW YORK

Stejně jako v sobotních prvních duelech play-off basketbalové NBA, i v neděli se dařilo výhradně domácím celkům. V atraktivním duelu Sacramenta s Dallasem začali domácí Kings sebevědomě a pod taktovkou Stojakoviče a Webbera přestříleli soupeře 116:105.

Foto: ČTK/EPA

Dirk Nowitzki byl nejaktivnějším hráčem Dallasu v prvním utkání play-off proti Sacramentu.

Článek

Peja Stokajovič přispěl 28 body, Chris Webber přidal na konto domácích dalších 26. Sacramento se vyrovnalo s útlumem, který jej v závěru základní části soutěže stál vítězství v Pacifické divizi, a od začátku hýřili aktivitou. Mimo jiné se jim podařilo vytvořit klubový rekord v počtu vstřelených trojek, Stojakovič s pěti srovnal rekord v individuálních statistikách.

Sacramento pečlivě bránilo a nedařilo se mu jen proti hvězdě Dallasu Dirku Nowitzkému, který nastřílel 32 bodů. "Hra s Dallasem je nesmírně náročná na defenzivu," připomněl Webber, že oba celky patřily v základní části k střelecky nejproduktivnějším.

Kouče Dallasu Dona Nelsona nicméně úvodní prohra nijak nerozhodila. "O mnoho lépe, než předvedli dnes, už hrát neumějí. Na úvod předvedli jeden z nejlepších výkonů v sezóně, to se ale opakuje jen těžko," tvrdil sebevědomě. Druhý zápas série je na programu v úterý opět na palubovce Sacramenta.

Play-off NBA, 1. kolo
Východní konference
Detroit - Milwaukee 108:82 (stav série 1:0)
Nejvíc bodů: Hamilton 21 - Mason 16.
Miami - New Orleans 81:79 (stav série 1:0)
Nejvíc bodů: Wade 21 - Davis 17.
Západní konference
Sacramento - Dallas 116:105 (stav série 1:0)
Nejvíc bodů: Stojakovič 28 - Nowitzki 32.
Minnesota - Denver 106:92 (stav série 1:0)
Nejvíc bodů: Cassell 40 - Anthony, Camby 19.

Reklama

Související témata: