Hlavní obsah

Miami porazili v play-off New Orleans o třicet bodů

NEW YORK

Ostudný debakl utrpěli v druhém zápase prvního kola play-off NBA basketbalisté New Orleans. Na palubovce Miami kapitulovali rozdílem třiceti bodů 63:93 a v sérii hrané na čtyři vítězství prohrávají 0:2. Venku naopak dokázalo uspět Milwaukee, které vyhrálo v Detroitu 92:88 a srovnalo v sérii na 1:1. Druhé vítězství si připsala Minnesota, která porazila Denver 95:81.

Článek

New Orleans mělo v Miami prachbídnou úspěšnost střelby, jen 24,4 procenta. Podíl na tom měla i domácí obrana, která odvedla perfektní práci. Její zásluhou Heats překonali klubový rekord v počtu inkasovaných košů.

"Spousta jejich střel šla mimo. Pokoušeli se často o trojky, ale nepadalo jim to tam," poznamenal na adresu soupeře trenér Miami Stan Van Gundy. Jeho protějšek Tim Floyd byl trochu jiného názoru a chválil obranu Heats. "Nemyslím, že nám odešla střelba, prostě nám dnes Miami nic nedovolilo," citovala kouče agentura AP.

Jeho svěřenci dali ze hry jen dvacet košů, o jeden méně a vyrovnali by "rekord" play off, který s devatenácti koši drží Portland ze série se San Antoniem z června roku 1999.

O vítězství Minnesoty nad Denverem rozhodl Latrell Sprewell, který dal sedm trojek a celkem nastřílel 31 bodů. Jeho klub díky němu udělal další krok na cestě k premiérovému postupu do dalšího kola play off.

"Ne nadarmo vyhráli v základní části 58 zápasů," složil poklonu Minnesotě kouč Denveru Jeff Bzdelik. "S hvězdami jako jsou Sprewell a Garnett a navíc s talentem, který představuje Sam Cassell. Dělali jsme všechno, abychom ubránili Cassella a Kevina, což dalo prostor Sprewellovi," dodal Bzdelik.

Detroit - Milwaukee 88:92
Nejvíce bodů: Billups 20 - Redd 26
Nejvíce doskoků: Wallace 12 - Smith 13
Nejvíce asistencí: Billups 8 - Jones 7
Stav série: 1:1
Miami - New Orleans 93:63
Nejvíce bodů: Jones 19 - Davis 13
Nejvíce doskoků: Grant 11 - Magloire 10
Nejvíce asistencí: Wade 6 - Davis 7
Stav série: 2:0
Minnesota - Denver 95:81
Nejvíce bodů: Sprewell 31 - Lenard 24
Nejvíce doskoků: Garnett 22 - Anthony 9
Nejvíce asistencí: Garnett 10 - Anthony 3
Stav série: 2:0

Reklama