Hlavní obsah

Brňanky opět na volejbalovém trůně

PRAHA

Hurónské výkřiky v brněnském hantecu zněly ve středu vpodvečer vršovickou volejbalovou halou. Potřetí za sebou dokázaly hráčky z moravské metropole vyrvat pražskému Olympu český titul.

Článek

"Bylo to nejtěžší vítězství, všichni to od nás už očekávali," zhodnotila utkání přešťastná nahrávačka Šimánková. "Ale hůř nám bylo v semifinále s Olomoucí."

Třetí finálový duel byl nejvyrovnanější a nabídl hlavně v závěru skvělý volejbal s řadou jedinečných výměn, ale také sporných situací. "Podepsali jste se na tom," křičel po zápase rozezlený fanoušek domácích směrem k rozhodčím a ukazoval na výsledkový displej.

Úvodní set byl spíše přehlídkou chyb na obou stranách, v níž byly domácí šťastnější. V dalším dějství vedly již 17:12, ale podávající Fiedlerová a smečující Jamborová zajistily Brnu vyrovnání. Výkon Olympu gradoval ve třetím setu, vyrovnanou čtvrtou sadu však rozhodla jeho hloupá chyba za stavu 22:23 a tie-break byl již jasnou záležitostí, v níž dominovala souhra hostujících Šimánkové a Hasalíkové. "Celkově jsme na ně neměli", pravil smutně trenér Olympu Mitáč. "Těch druhých míst je už hodně..."

Oslavy? "Je něco připraveno, ale nevím co," usmála se potutelně se zlatou medailí si pohrávající Šimánková. Její spoluhráčka Tobiášová, někdejší plážová olympionička, si pro změnu hrála s potomkem.

Finále
Olymp Praha-KP Brno 2:3
Sety: 21, -25, 17, -23, -11. Konečný stav série 0:3.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články