Hlavní obsah

Stojakovič uhlídal Nowitzkého, Dallas dohrál

NEW YORK

Drama, odpovídající atmosféře play-off přinesl pátý duel v basketbalové NBA mezi Sacramentem a Dallasem. Hostující Mavericks dělali všechno pro to, aby odvrátili hrozbu vyřazení, neproměněný koš Dirka Nowitzkého v závěrečných sekundách hry ale rozhodl o těsném vítězství Kings 119:118. Vedle Sacramenta má postup v kapse i Detroit, který vyřadil Milwaukee.

Článek

Nowitzki neměl na palubovce Sacramenta vůbec lehký život, osobní ochranu na něj hrál Peja Stojakovič, hvězda Dallasu přesto dokázala nastřílet 31 bodů. Závěrečný hod se zvukem sirény ale německému reprezentantovi vůbec nevyšel a vyprodané hlediště v Sacramentu mohlo začít bouřlivě slavit.

"Říkal jsem si, že by se nemusel trefit a ono to vyšlo," smál se po utkání Stojakovič, který vedle bránění Nowitzkého stačil přidat 23 bodů.

Nowitzki moc důvodů k radosti neměl. "Podobné hody bych měl stoprocentně proměňovat," sypal si popel na hlavu. "Byl jsem v ideální pozici, měl jsem dobrý výhled... Sacramento prostě mělo víc štěstí," dodal.

V semifinále Západní konference se Sacramento střetne pravděpodobně s Minnesotou, která vede v sérii s Denverem 3:1 a v pátém utkání bude mít navíc v pátek výhodu domácího prostředí.

Play-off NBA
Východní konference
Detroit - Milwaukee 91:77
Nejvíc bodů: Prince 24 - Redd 22.
Nejvíc doskoků: Wallace 12 - Van Horn 12.
Nejvíc asistencí: Prince 8 - Jones 6.
Konečný stav série 4:1
Západní konference
Sacramento - Dallas 119:118
Nejvíc bodů: Bibby 36 - Nowitzki 31.
Nejvíc doskoků: Stojakovič 10 - Nowitzki 14.
Nejvíc asistencí: Bibby, Christie 8 - Nash 14.
Konečný stav série 4:1

Reklama

Související témata: