Hlavní obsah

Sacramento se ujalo vedení nad Minnesotou, Miami postoupilo

NEW YORK

Basketbalisté Miami vyhráli v úterý rozhodující sedmý zápas nad New Orleans a stali se posledním postupujícím týmem z prvního kola play off NBA. V prvním semifinále Západní konference nejvýše nasazená Minnesota nestačila na Sacramento a po výsledku 98:104 prohrává v sérii na čtyři vítězství 0:1.

Článek

Ještě v prosinci přitom Miami mělo bilanci pěti výher a patnácti porážek a jen málokdo by sázel na jeho účast ve vyřazovacích bojích. "Máme být na co hrdí. S bilancí 5:15 by už řada týmů myslela na další sezónu, ale my jsme dál pracovali, pracovali a pracovali. Dnešní vítězství je odměnou za tvrdou práci. Vyplatilo se nám to," řekl Lamar Odom, jedna z opor Miami, který v rozhodujícím zápase nastřílel 16 bodů.

Již ve čtvrtek floridský tým zahájí semifinále Východní konference proti Indianě, která 25. dubna vyřadila Welschův Boston. "Dnes o Indianě nebudu mluvit. Chci si aspoň tři nebo čtyři hodiny vychutnat tenhle úspěch," odmítl komentovat další zápasy trenér Miami Stan Van Gundy, jehož svěřenci v prvním kole play-off na domácí palubovce udrželi neporazitelnost.

Cassellova snaha na nic

V semifinále Západní konference za sebou mají první zápas basketbalisté Minnesoty a Sacramenta. Sacramento především díky třiatřiceti bodům Mika Bibbyho na palubovce nejvýše nasazeného týmu vyhrálo 104:98 a získalo první ze čtyř vítězství potřebných k postupu.

V dresu Minnesoty se tentokrát nedařilo nejužitečnějšímu hráči aktuální sezóny NBA Kevinu Garnettovi, který zaznamenal pouze šestnáct bodů. Nejlepší střelec Sacramenta se však obává, že v dalších zápasech to bude jinak. "Kevin Garnett je zvíře. Víme, že se vrátí a bude dělat všechno pro to, aby se tohle jeho týmu nestalo. Není čas na odpočinek," komentoval kvality svého soupeře Bibby.

Minnesotu držel nad vodou Sam Cassel, jenž podruhé v letošních vyřazovacích bojích vyrovnal nebo překonal hranici čtyřiceti bodů. Ani jeho 40 bodů však nemohlo stačit na kolektivní výkon Sacramenta, kde kromě Bibbyho dalších pět hráčů vstřelilo více než deset bodů.

Play-off NBA
Východní konference - 1. kolo
Miami - New Orleans 85:77
Nejvíc bodů: Butler 23 - Smith 25.
Nejvíc doskoků: Butler, Grant, Odom 9 - Magloire 10.
Nejvíc asistencí: Wade 7 - Davis, Williams 4.
Konečný stav série 4:3
Západní konference - semifinále
Minnesota - Sacramento 98:104
Nejvíc bodů: Cassell 40 - Bibby 33.
Nejvíc doskoků: Garnett 18 - Miller 10.
Nejvíc asistencí: Garnett 7 - Bibby 7.
Stav série 0:1

Reklama

Související témata: