Hlavní obsah

Mužský basketbalový klub dostal od Pardubic 1,7 miliónu

PARDUBICE

Pardubice se rozhodly podpořit prvoligové basketbalisty, kteří ve městě působí. Zastupitelstvo schválilo vyplacení finanční podpory klubu BK JIP Pardubice téměř 1,7 miliónu korun. Peníze klubu pomohou zaplatit dluhy. Na tiskové konferenci o tom dnes informovala primátorka Pardubic Štěpánka Fraňková (Sdružení pro Pardubice).

Článek

"Basketbalový klub je ve finančních problémech a obrátil se na město, které je patnáctiprocentním akcionářem. Zastupitelstvo odsouhlasilo klubu poskytnout příspěvky na nájem v ČEZ areně, mimořádnou dotaci na pokrytí výdajů souvisejících s postupem v Euro Challenge Cupu a další," uvedla Fraňková.

Pardubičtí basketbalisté se do finančních problémů dostali také kvůli ne příliš očekávanému postupu ve Vyzývacím poháru. Výdaje spojené s cestováním například do Španělska nebo Turecka stály klub statisíce korun. Klub musel také zajistit servis hostujícím týmům nebo rozhodčím.

Basketbalový klub už letos jednou o vyplacení mimořádné dotace na zastupitelstvu žádal, ale neuspěl. Vedení proto městu připomnělo pasáže z akcionářské smlouvy, ve které jsou zakotveny články o tom, že město preferuje, aby klub hrál na prvních příčkách tabulky, čemuž odpovídá i rozpočet, a ve druhém článku město preferuje a prioritně podporuje, aby se účastnil evropských soutěží.

"Usnesení zastupitelstva, které klubu zaručuje vyplacení peněz, bylo podmíněno změnou těchto článků, které má v akcionářské smlouvě zakotveno město a klub," uvedla Fraňková.

Pardubičtí basketbalisté patří k nejlepším týmům v české nejvyšší soutěži Mattoni NBL.

Reklama

Související témata: