Hlavní obsah

Volejbalisté ČZU Praha vydřeli výhru nad lídrem a mistrem

Praha

Vedoucí tým extraligy volejbalistů Jihostroj České Budějovic utrpěl třetí porážku v sezoně. Obhájce titulu dnes v 28. utkání v soutěži podlehl po velké bitvě na palubovce ČZU Praha 2:3. V čele tabulky mají svěřenci trenéra Jana Svobody už pouze jednobodový náskok před Libercem, který zdolal 3:1 Příbram.

Článek

Právě Středočeši byli dosud jediným týmem, který dokázal České Budějovice porazit. Dokonce na jejich hřišti zvítězil 16. února hladce 3:0, předtím vyhrála Příbram nad Jihostrojem na konci minulého roku rovněž na jeho palubovce 3:2.

Hráči ČZU v obou předchozích utkáních s Českými Budějovicemi v tomto ročníku nezískali ani set, tentokrát se jim to povedlo hned na úvod zápasu. Po téměř půlhodinovém boji vyhráli první sadu 29:27. Hosté dokázali vždy ztrátu setu dotáhnout, v tie-breaku proměnili Pražané blokem hned první mečbol a po téměř dvou hodinách mohli začít bouřlivě slavit cenný úspěch. V tabulce si upevnili páté místo.

Pětisetový duel, který se dokonce přehoupl před dvě hodiny, sehrály šesté Benátky nad Jizerou s devátým Brnem. Výhru vydřeli Moravané, kteří vyhráli i nejdramatičtější třetí set v poměru 33:31.

Reklama