Hlavní obsah

Volejbalisté Liberce porazili Ostravu 3:2 a jsou ve finále

Liberec

Volejbalisté Liberce budou ve finále play off extraligy soupeři obhájců mistrovského titulu z Českých Budějovic. V rozhodujícím sedmém semifinále dnes svěřenci trenéra Michala Nekoly porazili doma Ostravu 3:2.

Článek

Finálová série, hraná rovněž na čtyři vítězné zápasy, začne ve středu 18. dubna v Českých Budějovicích. Liberecká Dukla získala mistrovský titul naposledy v roce 2003.

"Stalo se to, co jsme čekali. Zvládli jsme výborně první dva sety a potom přišel náš útlum. Tie-break jsme díky servisu a skvělému publiku zvládli a jsme tam," radoval se po utkání Nekola.

Ostravský trenér Zdeněk Šmejkal ocenil, jak se jeho svěřenci dokázali od třetího setu vrátit do zápasu. "Ale Michal Nekola měl pravdu, rozhodlo domácí prostředí. Nám nezbývá nyní nic jiného než se soustředit na boj o bronzové medaile," prohlásil Šmejkal, jehož tým se o třetí místo střetne s Příbramí.

Liberec se s Ostravou utkal i v loňské vyřazovací části extraligy, jen o kolo dříve. Čtvrtfinálovou sérii tehdy vyhráli Ostravané, o jejich postupu taktéž rozhodl až maximální počet pěti zápasů a v tom posledním tie-break.

Dnes to zpočátku vypadalo, že Dukla kráčí rezolutně do finále: první set vyhrála před zaplněnou halou 25:21, druhý ještě snadněji 25:17. Až pak se Ostravané probrali z útlumu, získali třetí sadu a i ve čtvrté si od počátku vybudovali bezpečný náskok.

A tak počtvrté ze sedmi semifinálových zápasů musel rozhodnout tie-break. Po dvou hodinách hry v něm zbylo více sil domácím, kteří zvítězili 15:12.

Ve finále extraligy se tak utkají dva nejlepší týmy dlouhodobé části, které po 33 kolech dělil v tabulce jediný bod. České Budějovice naopak potřebovaly k vyřazení Příbrami minimální počet čtyř zápasů a v semifinálové sérii ztratily jediný set.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 7. zápas:
Dukla Liberec - VK Ostrava 3:2 (21, 17, -19, -21, 12)
Nejvíce bodů: J. Hadrava 20, Hýský a Piovarči po 11, Pešl 9 - Michalovič a Správka po 17, Široký 10, Kubala 9. Konečný stav série: 4:3

Reklama

Související témata: