Hlavní obsah

Volejbalistky Olympu znovu nebudou hrát evropské poháry

Praha/Prostějov

Volejbalistky stříbrného týmu extraligy Olympu Praha nebudou ani v příští sezoně hrát evropské poháry. Naposledy se v nich objevily před jedenácti lety, kdy hrály Pohár CEV, pak se hlavně z ekonomických důvodů práva startu vždy vzdaly.

Článek

"Opakovaně hodnotíme tři důvody. Jedním je finanční stránka klubu, druhým stav naší haly v Přípotoční, kde by nás evropská federace nenechala hrát, a třetím očekávané oslabení kádru. Naše nejlepší hráčky touží odejít za většími penězi," vysvětlil po vydařené sezoně trenér Olympu Stanislav Mitáč, proč se i v příští sezoně tým zaměří jen na domácí soutěž a Český pohár. V minulosti Olymp dokonce dvakrát vyhrál tehdejší PMEZ v letech 1978 a 1980.

Staronové královny z Prostějova znovu počítají s účastí v Lize mistryň, v níž se letos potřetí za sebou dostaly do play off. "Požádali jsme opět o divokou kartu, neboť stále českému ženskému volejbalu chybí potřebný koeficient, na kterém se podílí všechny kluby. Snad bychom už v příštím roce na tento koeficient mohli dosáhnout. Rozhodnutí o udělení divoké karty se dozvíme zhruba za měsíc," řekl ČTK předseda správní rady Prostějova Petr Chytil. Předpokládá, že klub s žádostí uspěje.

Český volejbal by spolu s Prostějovem měly v evropských klubových pohárech reprezentovat také KP Brno a Olomouc, které nyní v extralize bojují o bronzové medaile. Z mužských celků budou České Budějovice startovat v Lize mistrů, tradičním účastníkem pohárů je i vicemistr Liberec. Třetí skončila letos Příbram před Ostravou. Uzávěrka přihlášek je příští týden.

Reklama