Hlavní obsah

Prostějov - Děčín 73:69Stav série 3:2O titul si s basketbalisty Nymburka opět zahraje Prostějov

Prostějov

Potřetí za sebou budou hrát s Nymburkem o ligový titul basketbalisté Prostějova. Hanáci dnes v rozhodujícím pátém semifinálovém utkání NBL zvítězili nad Děčínem 73:69, když i popáté vyhrál v sérii domácí tým. Severočeský celek získal po historickém druhém místě v Českém poháru ligový bronz.

Článek

Nymburk, který už dříve vyřadil ve čtyřech utkáních Kolín, bude v neděli hostit první finálový duel. Středočeši usilují o devátý mistrovský titul v řadě.

Zatímco v prvním semifinálovém utkání doma Prostějov deklasoval soupeře o 33 bodů, ve druhém zvítězil nad Děčínem jen o bod a také dnes musel bojovat o výhru až do konce. Ve třetí čtvrtině si sice Orli vypracovali až čtrnáctibodový náskok, ale šest minut před koncem zápasu vedli už pouze o bod. Otočit skóre se však Děčínu nepovedlo.

Když necelou půlminutu před sirénou snížil Alič z trestných hodů na 69:71, odpověděl Smith stejným způsobem. Pandula pak dvě šestky neproměnil a promarnil šanci pojistit náskok, snaha Pavla Houšky zdramatizovat závěr košem za tři body však byla neúspěšná.

Výsledek semifinále play off basketbalové ligy mužů
Semifinále play off basketbalové ligy mužů - 5. zápas:
Prostějov - Děčín 73:69 (20:17, 36:35, 59:48)
Nejvíce bodů: Peterson 18, Cadri-Nicholson 14, Smith 13 - J. Houška 13, Stria 12, Sanders 11. Rozhodčí: Dolinek, Vyklický, Paulík. Trestné hody: 16/10 - 24/21. Fauly: 26:22. Trojky: 5:6. Konečný stav série 3:2.

Reklama

Související témata: