Hlavní obsah

Poruba - Veselí nad Moravou 25:24 PPHázenkářky Poruby zdolaly Veselí a vybojovaly titul

Ostrava

Házenkářky Sokolu Poruba vybojovaly český titul. Z trůnu po dvouletém kralování sesadily Veselí nad Moravou, které dnes ve čtvrtém finálovém souboji doma porazily po prodloužení 25:24 a celou sérii vyhrály 3:1 na zápasy.

Článek

Ostravský klub slaví zlato po čtrnáctiletém čekání, jako nástupnický celek navázal na triumf LR Cosmetic Ostrava z roku 1998.

Korunovace nových mistryň však byla dlouho na vážkách. Veselí se ze sobotního jedenáctigólového výprasku vykřesalo bez psychických šrámů, srdnatou obranou ovládlo úvodní desetiminutovku a bylo z toho i vedení 4:1.

Poruba zareagovala zvýšeným důrazem, kterým soupeřky začala nutit k technickým chybám. Manko brzy zlikvidovala a prakticky od 15. minuty se skóre převalovalo ze strany na stranu.

Veselí se ještě dvakrát dokázalo utrhnout na dva góly, ale téměř celou druhou půli se týmy ve vedení střídaly. V infarktové koncovce zářily gólmanky Doláková s Černou, které pět minut nekapitulovaly.

I s prodloužením však obhájkyně titulu deset minut nedokázaly skórovat a to je nakonec stálo zápas. Domácí hráčky utekly na rozdíl tří branek a dovedly utkání do úspěšného konce. Moravanky už stahovaly příliš pozdě.

Finále play off házenkářské interligy žen - 4. zápas:
Sokol Poruba - Veselí nad Moravou 25:24 po prodl. (24:21, 20:20, 11:12)
Nejvíce branek: Tóthová 5, Hrbková 4/2, Chrenková, Marčíková, Mrozková a Vítková po 3 - Fleková 7/2, Drotárová 6, Rajnohová 5, Chmelařová 3. Rozhodčí: Brunovský, Čajda. Vyloučení: 2:3. Sedmimetrové hody: 3/2 - 3/2. Diváci: 650. Konečný stav série: 3:1.

Reklama

Související témata: