Hlavní obsah

Basketbalistky nabírají kondici v Harrachově už i s Horákovou

Harrachov

Už v plném složení trénují české basketbalistky v Harrachově na kvalifikaci o olympijské hry. Po úvodním soustředění v Lázních Bělohrad se k týmu připojila i kapitánka Hana Horáková, která se vrací do týmu po téměř dvou letech.

Foto: Petr Horník, Právo

Basketbalistka Hana Horáková

Článek

"Už jen to, že po angažmá v Jekatěrinburgu mohu mluvit v rodném jazyce, je pro mě úžasné," řekla Horáková novinářům během dnešního mediálního dne. Do reprezentace se těšila i kvůli spoluhráčkám a pohodě v týmu. "Holky znám hrozně dlouho a je příjemné je vidět a trénovat s nimi. Celkově je to tu hrozně příjemné. Kdyby nebylo, tak bych ve svém věku tady už ani nebyla," dodala.

V plném složení však tým nezůstal dlouho. Pivotka Petra Reisingerová totiž dnes odjela domů kvůli státním bakalářským zkouškám, která ve čtvrtek skládá. "Byli jsme dopředu domluvení, že ji pustíme. K týmu se připojí zase ve čtvrtek odpoledne," řekl trenér Lubor Blažek.

V Harrachově vítalo basketbalistky slunce

Zatímco v Lázních Bělohrad se basketbalistky potýkaly s chladným a větrným počasím, v Harrachově je přivítalo slunce a vysoké teploty. Nabírání kondice běháním po tratích kolem skokanských můstků je tak ještě náročnější.

"Jsou to hrozné výkyvy. Minulý týden mrzlo, a tak jsme čekali, že to tady bude ještě horší, když je to výš. Trenéři nás upozorňovali, ať si vezmeme bundy a rukavice. Místo toho tu teď běháme v tílku a kraťasech. Počasí nám trošku nevyšlo. Ale určitě je to lepší než minulý týden, to bylo za trest," komentovala podmínky pivotka Petra Kulichová.

Reprezentace zůstane v Harrachově do pátku. Po volném víkendu se tým přesune do Trutnova, kde už budou na programu první přípravná utkání s Portorikem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.