Hlavní obsah

Boston - Philadelphia 85:75Stav série 4:3Posledním semifinalistou NBA je Boston

Boston

Posledním semifinalistou NBA se stali basketbalisté Bostonu Celtics. V rozhodujícím sedmém zápase druhého kola play off Východní konference porazili na domácí palubovce Philadelphii 85:75 a sérii vyhráli 4:3.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Radost Kevina Garnetta z Bostonu.

Článek

Boston se utká ve finále konference s Miami, které vyřadilo Indianu 4:2 na zápasy. První duel je na programu už v pondělí. Ve hře o ligový titul ze Západní konference zůstaly týmy Oklahomy a San Antonia.

Za výhru v rozhodujícím duelu mohl Boston děkovat zejména Rajonu Rondovi. Šestadvacetiletý rozehrávač dosáhl na triple double díky 18 bodům, deseti asistencím a stejnému počtu doskoků. Navíc v poslední čtvrtině vstřelil 11 bodů.

"Ten kluk je jejich motorem, který pohání celý tým," prohlásil kouč poražených Sixers Doug Collins. Rondovi se triple double podařil v play off už podeváté v kariéře. "Přitom se ten večer nerozjížděl moc dobře, ale všechno dopadlo skvěle," radoval se Rondo.

V koncovce na sebe vzal zodpovědnost poté, co se kapitán Paul Pierce čtyři minuty před koncem zápasu vyfauloval. Celtics v té chvíli vedli jen o tři body, ale samotný Rondo ve zbytku utkání přestřílel Sixers 11:7. "Vždy v sobě měl, aby mohl vzít zápas na sebe, proměnit důležité střely, hrát agresivně. Rajon vycítil, že jsme blízko úspěchu, ale že je třeba to dotáhnout do konce. Sám nakonec utkání rozhodl, bylo úžasné jej sledovat," rozplýval se Pierce nad výkonem spoluhráče.

Bostonu zahrála skvěle celá základní pětka, která se celá dostala do dvouciferných čísel. Kevin Garnett nasbíral 18 bodů a 13 doskoků, nejlepším střelcem Philadelphie byl také s 18 body André Iguodala.

2. kolo play off NBA:
Východní konference - 7. zápas:
Boston - Philadelphia 85:75 (konečný stav série 4:3).

Reklama