Hlavní obsah

Házenkář Jícha s Kielem slaví výhru v Lize mistrů na Mallorce

Kolín nad Rýnem

Házenkář Filip Jícha si naplno užívá své druhé vítězství v Lize mistrů. Nejlepší český hráč současnosti dosáhl s německým Kielem díky nedělní výhře nad Atlétikem Madrid na ceněný triple a po finále odletěl se spoluhráči včetně Daniela Kubeše slavit na Mallorku, kde tým zůstane dva dny.

Foto: Wolfgang Rattay , Reuters

Filip Jícha střílí gól madridskému Atlétiku.

Článek

"Je to obrovský úspěch," řekl Jícha pro svůj web. "O tom, že budeme v případě výhry slavit na Mallorce, věděl jen úzký okruh lidí. Letěli jsme nočním spojem z Kolína nad Rýnem a teď tu budeme dva dny. Šli jsme spát hodně pozdě, ale už jsem to dohnal," uvedl třicetiletý házenkář.

Kielu podle něj ve finále pomohla silná lavička. "Poté, co jsme po velice náročném semifinále přešli přes Berlín, jsme věděli, že finále musíme vyhrát. Jednak jsme hráli první semifinále a bylo trochu víc času na regeneraci. A hlavně máme širší kádr, všech čtrnáct lidí do jednoho se na našem velkém úspěchu podílelo," uvedl nejlepší házenkář světa za rok 2010 a druhý v stejné anketě za loňský rok.

Kubeš mu udělal radost

Jíchovi udělalo radost, že se z trofeje mohl radovat i Kubeš, který v létě přestupuje do Melsungenu. "Je pro něj velkou satisfakcí, že dostal tolik minut ve finále Ligy mistrů. Svoje obranné úkoly splnil na jedničku. Trenér dal Danovi velký prostor a já jsem za něj měl hroznou radost," podotkl Jícha.

Kiel, který vyhrál také bundesligu a Německý pohár, čekají v závěru sezony ještě dva ligové zápasy. Pokud by oba vyhrál, zakončil by ročník s úchvatnou bilancí 34 výher a žádné porážky.

"Oba zbývající bundesligové duely chceme vyhrát. Nejen proto, že máme možnost se neuvěřitelně zapsat do kronik sezonou bez jediného ztraceného bodu, ale hlavně proto, že tenhle mančaft prostě nenávidí porážky," dodal Jícha. V červnu ho pak s reprezentací čeká baráž o účast na světovém šampionátu proti Rusku.

Reklama

Související témata: