Hlavní obsah

Nizozemsko - Česko 2:3České volejbalistky vyhrály i druhý turnaj Evropské ligy

Almere

České volejbalistky vyhrály i druhý turnaj Evropské ligy. V posledním zápase v Almere porazily domácí Nizozemsko 3:2 a po šesti zápasech vedou bez porážky skupinu C. Nizozemsko má o bod méně. Třetí turnaj je na programu od pátku do neděle v Izraeli.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Radost českých volejbalistek

Článek

Stejně jako v prvním vzájemném souboji před týdnem v Brně přineslo i dnešní měření obou nejlepších týmů skupiny vyrovnanou partii, kterou rozhodl až tie-break. Ten vyhrály Češky 15:12.

Italský trenér Carlo Parisi dal v sobotu proti Řekyním šanci náhradnicím a dnes už znovu nasadil základní sestavu. Jeho svěřenkyně nepustily domácí tým v průběhu prvního setu ani jednou do vedení. Udržovaly si tříbodový náskok, který důraznou hrou v koncovce setu ještě zvýšily.

"Dobře jsme podávali. Soupeřky si neuměly v prvním setu, na rozdíl od nás, tak dobře přihrát. Měli jsme i dobrou spolupráci mezi blokem a polem," řekl po zápase ČTK trenér Parisi.

Ztratily druhý a čtvrtý set

Zcela odlišný průběh nabídla druhá sada. Nizozemky zpřesnily kombinační akce i obranu na síti. Vyšel jim začátek, získaly rychle náskok 8:2, a i když český tým zkorigoval na 10:11, průběh sady už nezvrátil. "Zatím stále nedokážeme udržet koncentraci po celé utkání. Máme ve hře výkyvy, po této stránce nás čeká ještě hodně práce," uvedl Parisi.

Oba týmy pokračovaly v pravidelné sérii herních výkyvů. Ve třetí sadě sice Nizozemky uhrály první míč, ale režii zápasu převzaly české hráčky. Precizní hrou si připravily náskok 23:17, který jim zajistil klidnou koncovku. Nizozemky se ještě jednou vzchopily a získaly čtvrtý set. V tie-breaku ale opět slavila úspěch útočná hra české týmu, který v Evropské lize obhajuje účast ve Final Four a čtvrté místo.

"Určitě je kladem, že se dokážeme vzchopit v tie-breaku. Toho si na hráčkách cením. Už jsme vyhrály dva tie-breaky proti Nizozemsku a jeden proti Řecku. Ale stále jsme jen na začátku naší cesty," uvedl nový reprezentační kouč.

Evropská liga volejbalistek v Almere (Nizozemsko) - skupina C:
Nizozemsko - Česko 2:3 (-20, 20, -20, 18, -12).
Sestava a body ČR: Havelková 16, Pastulová 13, Havlíčková 25, Kossanyiová 13, Monzoniová 8, Mühlsteinová 6, libero Jášová - Bednářová, Vanžurová 2, Vincourová. Trenér: Parisi. Rozhodčí: Marenc (Fr.), Ferreira (Portug.). Čas: 118 min.
17:00 Izrael - Řecko.
Tabulka:
1. Česko 6 3 3 0 0 18:8 152. Nizozemsko 6 4 0 2 0 16:7 143. Řecko 5 1 0 1 3 5:13 44. Izrael 5 0 0 0 5 3:15 0

Reklama

Související témata: